понеділок, 28 січня 2008 09:42

Фірташ заперечує причетність кримінального авторитета Могилевича до "РосУкрЕнерго"

Співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ спростовує будь-який зв"язок між собою і затриманим у Москві кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем, а також його причетність до справ "РосУкрЕнерго".

Про це він заявив в інтерв"ю російській газеті "Ведомости".

"Для мене зв"язок між тим, що сталося, і компанією Rosukrenergo зовсім незрозумілий. Я вважав, що всі звинувачення (у зв"язках газового трейдера з Могилевичем) залишилися в минулому", - заявив він на зауваження, що після затримки Могилевича "багато хто став пророкувати виникнення проблем у Rosukrenergo".

Фірташ підкреслив, що "сьогодні вся інформація про власників і фінансовий стан Rosukrenergo абсолютно відкрита: 50% - у "Газпрому", інші 50% - у мене і мого молодшого партнера (Івана Фурсіна), ця інформація багаторазово перевірялася, у тому числі органами інших країн, наприклад Сполученими Штатами".

"Якби щось знайшли, невже це стали б приховувати! І жодного зв"язку між мною і Могилевичем виявлено не було. З тої простої причини, що такого зв"язку не існує", - запевнив бізнесмен.

На зауваження про те, що через "Арбат Престиж", зі співвласником якого – Володимиром Некрасовим – був затриманий Могилевич, хтось міг легалізувати свої кошти, і що "з огляду на старі звинувачення в тому, що Могилевич має частку в доходах RUE, чому б йому не виводити гроші за допомогою вашої компанії?", Фірташ сказав:

"Я взагалі не маю ніякого уявлення ні про бізнес "Арбат Престижу", ні про те, як працює парфумерний ринок. А що стосується можливості виведення грошей через Rosukrenergo, те це нереальна, фантастична схема".

"Усі рішення, що стосуються Rosukrenergo, ухвалюються на координаційній раді, у яку входять по 4 представники від "Газпрому" і Centragas. Керівництво компанії несе персональну відповідальність за свої рішення. Усі фінансові операції, усі платежі перебувають під жорстким контролем аудиторів. Усі доходи, які ми одержуємо, легальні, з них сплачені податки. Тому таке припущення порожнє й абсурдне", - заявив він.

На заувагу, що, по наявним даним, Фірташ і його колишня дружина Марина у 2003 році володіли 33% акцій фірми "Рінвей", якій належало 40% акцій "Арбат Престижу", бізнесмен відповів:

"Це не секрет, що я знаю Некрасова, у нас нормальні дружні відносини. У нього одна з найкращих колекцій картин, і, коли мені потрібно було купити картину, я завжди звертався до нього за порадою. Років 5 назад я навіть виявляв цікавість до парфумерного бізнесу, але не побачив тоді для себе ніяких перспектив, і з того часу я ним не цікавлюся".

При цьому Фірташ відкинув припущення одного з давніх партнерів Могилевича – підприємця Сергія Михайлова про те, що арешт Могилевича міг бути пов"язаний із тяжбами між Росією й Україною навколо Rosukrenergo.

"Ми займаємося постачаннями газу в Україну й у країни Європи і ніякого відношення до Могилевича не маємо. Ні прямого, ні побічного", - підкреслив він.


За матеріалом: "Ведомости".

Зараз ви читаєте новину «Фірташ заперечує причетність кримінального авторитета Могилевича до "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути