середа, 07 травня 2014 14:45

Фірташ може свідчити проти оточення Путіна - ЗМІ

Фірташ може свідчити проти оточення Путіна - ЗМІ
Фото: espreso.tv

Наприкінці травня австрійський суд розгляне питання екстрадиції Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів. В разі видачі США на олігарха чекає суд за звинуваченням у створенні злочинного угруповання та підкупі представників влади.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

ФБР, як випливає з матеріалів кримінальної справи, має інформацію про півтори сотні підконтрольних олігарху компаній, у тому числі ті, які не є публічними і оформлені в офшорах на підставних осіб. Зібрані американськими слідчими матеріали можуть стати підставою для відкриття цілої низки кримінальних справ.

Якщо Фірташ даватиме свідчення у США, йому, імовірно, буде що розповісти про "внутрішню кухню" "Газпрому". Адже в українського олігарха довга історія ділових стосунків з представниками російського держконцерну у "РосУкрЕнерго". Зокрема, з колишнім членом правління швейцарського посередника Костянтином Чуйченком. На момент посередницької діяльності у "РосУкрЕнерго" Чуйченко очолював юридичний департамент "Газпрому". Сьогодні він працює в Адміністрації президента Росії.

На зв'язки Фірташа у Москві вказує і той факт, що через компанію Ostchem олігарх отримував від "Газпрому" газ значно дешевше, ніж державний "Нафтогаз". 2013 року Фірташ платив 260 доларів за тисячу кубометрів палива - на 140 доларів менше за ціну для держаної енрегокомпанії. Російські друзі, вочевидь, не залишають олігарха у біді і після арешту у Відні. Саме з Росії, як повідомляла DW, у березні надійшли 125 мільйонів євро застави, аби олігарх вийшов на волю до моменту розгляду питання про його екстрадицію.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ може свідчити проти оточення Путіна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути