Ексклюзиви
вівторок, 13 липня 2010 13:17

Фільм про Януковича створений в найкращих радянських традиціях - історик

Фільм про Януковича створений в найкращих радянських традиціях - історик

Показ фільму про президента Віктора Януковича "Президент. Початок шляху" є величезною помилкою нинішньої влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив завідувач відділу політології Інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАНУ Юрій Шаповал.

"Показ цього фільму є величезною помилкою нової влади. Цей фільм анонімний. Наприкінці цього фільму я не побачив  імен творців. Але проблема навіть не в цьому. Картину створено в найкращих радянських традиціях", - підкреслив вчений.

За словами історика, у фільмі було використано прийоми, які не створюють, а спотворюють образ Януковича.

"А також ще більше дискредитують його оточення чи тих людей, які перебувають при владі. Саме по собі це дійство, ця кінопарадигма сприяє створенню образу України, як держави антидемократичної", - зазначив Шаповал.

"Якщо говорити про суть, то фільм нічого не розповідає. Ми бачимо суцільну апологетику, ми не можемо зрозуміти, чому Янукович став такою хорошою людиною, чи державником, як у фільмі розповідається, з чого він виростав, які труднощі долав. Це абсолютно банальні речі, але у фільмі цього нема", - підкреслив історик.

"А взагалі - це гра поза правилами. В порядній країні такий фільм про "порядних керівників" просто за визначенням бути не може", - заявив вчений.

За словами Шаповала, поява цього фільму свідчить лише про те, що хтось хоче вислужитися перед Януковичем.

"Керівник такого рангу завжди знаходиться у величезній спокусі. Мудрість керівника держави може в тому і полягає, щоб не піддаватися на такі спокуси, коли хтось перед кимось хоче вислужитися, і Янукович з моєї точки зору не мав морального права робити таке кіно про себе", - резюмував Юрій Шаповал.

У свою чергу, культуролог Вадим Скуратівський заявив, що показ цього фільму свідчить про продовження формування культу особи Януковича в Україні.

Нагадаємо, що 10 липня в ефірі деяких телеканалів було показано фільм "Президент. Початок шляху". На думку експертів фільм є пропадандистським.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Януковича створений в найкращих радянських традиціях - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути