понеділок, 19 березня 2007 08:06

Фідель Кастро повертається на пост президента

Повноваження президента Куби Фідель Кастро поверне собі в кінці квітня, передає AFP. Про це повідомив президент Болівії Ево Моралес. Кастро повернеться 28 квітня - в день третьої річниці створення організації ALBA (Alternativa Bolivariana para la America – "Боліваріанськая альтернатива для Америки"). До складу цього регіонального об"єднання входять Венесуела, Куба, Болівія і Нікарагуа. 28 квітня також виповнюється рік з моменту підписання в Гавані "Народної торгової угоди", що закріпила принципи співпраці ALBA.

За словами Моралеса, в церемонії повернення "брата Фіделя" до влади візьмуть участь глави шести держав.

16 березня глава кубинської Національної асамблеї Рікардо Аларкон заявив, що Кастро буде "у відмінній формі" до парламентських виборів, які пройдуть на Кубі в березні 2008 року. Аларкон відзначив, що він багато разів спілкувався з Фіделем останнім часом, і хворий помітно йде на поправку. В п"ятницю міністр закордонних справ Феліпе Перес Долі (Felipe Perez Roque) повідомив, що команданте набрав вагу і щодня виконує фізичні вправи.

Кубинський лідер правив країною 47 років, проте 1 липня 2006 року він переніс важку операцію на кишечнику і тимчасово передав виконання обов"язків глави держави своєму молодшому братові Раулю. Проте, 80-річний Кастро зберігає за собою посаду президента кубинської Державної ради, першого секретаря компартії і президента Ради міністрів Куби, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро повертається на пост президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути