пʼятниця, 13 грудня 2013 14:46

Фесенко: Заборона в'їзду Нємцова в Україну — чергова дурниця від влади

Фесенко: Заборона в'їзду Нємцова в Україну — чергова дурниця від влади
Володимир Фесенко. Фото: obozrevatel.com

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що російський політик Борис Нємцов не несе ніякої загрози для української влади. Проте влада вирішила перестрахуватись, не пустивши його на територію країни.

Про це політолог розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Важко сказати чия це ініціатива. Безумовно, такі рішення можуть ухвалювати відповідні правоохоронні структури. Скоріше за все, такі пропозиції витікають зі Служби безпеки. Вони можуть впливати на прикордонників і формувати "чорний список", як в Росії так і в нас. Але це моє припущення. Не думаю, що Міністерство внутрішніх справ має відношення до Нємцова", - розповів Фесенко.

За його словами, влада побоюється Нємцова через підбурення мітингу Євромайдану.

"Мені здається, тут спрацьовують комплекси та умовно контрреволюційні стереотипи "якби чого не вийшло" і "краще уникати незручних для себе ситуацій". Це як не пускали наших майданівців в Росію, бо вони могли занести таку революційну заразу та передати досвід Майдану, або щось самі зорганізувати. Так побоюються і Нємцова, якого вважають опозиціонером. Хоча, насправді, він ніякої загрози собою не являє для нинішньої влади. Він не представляє ніякої загрози в Росії для Путіна", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Нємцов став персоною нон грата в Україні

Фесенко не виключає, що "чорний список" заборон в'їзду в Україну можуть продовжити. Зокрема, до цього списку можуть потрапити і європейці.

"Янукович може піти на такі дії тільки, якщо почне діяти жорсткий силовий сценарій, коли підуть на прямий конфлікт з Заходом. Але заборонити в'їзд в Україну депутату Європарламенту — це була б дуже скандальна ситуація. Подивимось чи буде застосовано заборони по відношенню до представників європейських країн і США. Якщо такі виникнуть, то це означатиме, що у свідомості деяких наших силовиків панують фобії про заколот, який контролюється Заходом. Якщо цього не буде, тоді трохи бояться конфліктів з Заходом", - розповів він.

Фесенко назвав цей вчинок однією з чергових дрібних дурниць влади: "На Майдані вже стільки людей виступали. Були більш впливові європейські політики", - зауважив експерт".

Нагадаємо, вчора, 12 грудня, російського опозиціонера Бориса Немцова не пустили в Україну через державний кордон. Про це йому сповістили у аеропорту "Бориспіль", засвідчивши це відповідним рішенням. Політик розповів, що востаннє був в Україні місяць тому і ніяких проблем з цього приводу не було. Крім того, Нємцов додав, що термін дії заборони в'їзду в країну йому не повідомили. Зазначимо, що вчора на столичному Євромайдані побувала російська журналістка Ксенія Собчак. Автор: Наталія Шестопал

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: Заборона в'їзду Нємцова в Україну — чергова дурниця від влади ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути