понеділок, 12 квітня 2010 12:26

Фесенко: В коаліцію перейдуть депутати Жванії, Онопенка, Губського

Фесенко: В коаліцію перейдуть депутати Жванії, Онопенка, Губського
У четвер Конституційний суд визнав, що коаліція у парламенті створена легітимно. Дозволили формувати коаліцію не тільки з фракцій, а з окремих депутатів.

Чи значить це, що до коаліції приєднаються ще більше нардепів, пояснив в коментарі Gazeta.ua керівник Центру політичних досліджень "Пента" 51-річний Володимир Фесенко:

"Прогнозувати ситуацію важко. Йдеться про мотиви окремих депутатів, а вони можуть розрізнятися. Більше потенційних членів коаліції у фракції БЮТ. Це будуть депутати-бізнесмени - при зміні влади вони більше ризикують. Їм потрібні гарантії від нової влади для своєї безпеки та безпеки бізнесу. Це можуть бути депутати, які роблять свій бізнес в провінції.

Також - представники групи нардепа Богдана Губського. Вони вже переформатували більшість в Київраді, а зараз вичікують. Може приєднатися група керівника Верховного Суду Василя Онопенка.

Його участь у блоці Тимошенко залежатиме від торгів по судовій реформі. В НУ-НС ресурс для формування коаліції обмежений.

З "Народної самооборони" можуть перейти ті, хто близький до Давида Жванії. Також коливатиметься Микола Мартиненко, можливо, Анатолій Матвієнко.

Політолог каже, що найближчим часом навряд чи сформують коаліцію з 300 депутатів:

"Залежить від ситуації в БЮТ. Якщо фракція посиплеться, тоді розширення коаліції можливе.

За оцінками самих "бютівців" перейдуть до 20 депутатів. Якщо "Регіони" будуть працювати окремо з кожним депутатом, щось їм пропонувати, то у перспективі зможуть розширити коаліцію".

Каже, що рішення Конституційного Суду суперечить їх рішенню 2008 року. Говорить, що від КС можна чекати будь-яких вердиктів:

"Виходять не з формально-правових критеріїв, а з політичної кон"юнктури. 2008 року вони також врахували політичні чинники. Не можу ані підтвердити, ані спростувати чи правда судді отримали мільйон доларів, як про це говорила Тимошенко. Значна частина суддів знаходиться під впливом Партії регіонів. Вони підтримали це рішення. Які не підтримали, знаходяться під впливом БЮТ. Ті судді, що займають посади по президентській квоті, проголосували з інстинкту самозбереження. Є ризик звільнення їх з посади".

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: В коаліцію перейдуть депутати Жванії, Онопенка, Губського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути