субота, 18 грудня 2010 19:24

Фесенко закликав Путіна не лізти в історію

Фесенко закликав Путіна не лізти в історію

Заява прем'єр-міністра Російської федерації Вододимира Путіна про те, що Росія перемогла б у світовій війні і без України – деформація історичної і політичної свідомості.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив український політолог Володимир Фесенко.

"Йдеться про дуже некоректну і в політичному і в дипломатичному сенсі заяву. Але вона некоректна і в історичному сенсі. Тому що під час ІІ Світової війни, зокрема у Великій вітчизняній війні, боролися і радянська армія, і радянський народ. Тоді не ділили ні Сталін, ні Жуков, ні маршал Тимошенко на росіян чи українців. Тому що боролися разом. І те, що зараз Путін ділить, це навіть не помилка в історичному сенсі, а це велика помилка політична", - зауважив він.

"Варто запитати у ветеранів, що вони думають з цього приводу – виграла б Росія без України, чи ні, - зазначив експерт. - В історії немає умовного способу. Про це треба пам'ятати російському прем'єру. Хай краще займається економікою, а не робить історичних висновків, які паплюжать пам'ять солдат, які гинули на фронтах тієї війни. Це справді образа України і людей, які тоді боролися".

На думку Володимира Фесенка, заява Володимира Путіна могла мати політичну мету.

"Не знаю, що саме могло підштовхнути Путіна до такої заяви. Але він свідомий того, що говорить не лише за себе, а й за всю державу", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко закликав Путіна не лізти в історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути