середа, 12 травня 2010 13:02

Фесенко лякає "регіоналів" бумерангом від призначення Мартинюка

Фесенко лякає "регіоналів" бумерангом від призначення Мартинюка

Політолог Володимир Фесенко назвав призначення Адама Мартинюка на посаду першого віце-спікера результатом домовленостей під час формування парламентської коаліції.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ще з березня були чутки, а у квітні, коли змінили регламент Верховної Ради, стало очевидним, що все робиться для того, щоб Мартинюк став першим віце-спікером замість Лавриновича. Це було, перш за все, результатом домовленостей під час створення парламентської коаліції", - сказав Фесенко.

Проте, на думку, політолога, головне у тому, що була порушена важлива парламентська традиція. Мовляв, раніше посада першого віце-спікера завжди переходила опозиції.

"Мартинюк дуже досвідчена, фахова людина, яку не треба навчати. Але все ж таки треба поважати і шанувати наші політичні і парламентські традиції. Адже демократія починається саме з традицій, а потім вже з виконання законів. На жаль наші політики цього ще не зрозуміли. І це є головна проблема, - вважає Фесенко. - І мені здається, що цей бумеранг вдарить по тих людях і політиках, які порушили цю традицію. Вони постраждають від цього ж".

Фесенко також зазначив, що призначення Мартинюка буде безсумнівним виграшем для спікера Литвина та з точки зору організації роботи ВР.

"Тому що Мартинюк - дублер, який вміє вести засідання, організовувати роботу. І дуже швидко орієнтується в парламентських справах", - пояснив політолог.

Водночас, за словами Фесенка, таке призначення лише загострить стосунки між парламентськими силами.

"Призначення Мартинюка - це ще один чинник посилення напруги між коаліцією і опозицією. Головний мінус у тому що порушені права опозиції", - сказав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко лякає "регіоналів" бумерангом від призначення Мартинюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути