Ексклюзиви
середа, 19 травня 2010 10:18

Фесенко: Януковича за рік чекає непростий вибір

Фесенко: Януковича за рік чекає непростий вибір

Приблизно через рік Президентові України Віктору Януковичу доведеться зробити вибір між Європейським Союзом і Росією.

Про це заявив політолог, глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи візит російського Президента Дмитра Медведєва до України.

Так, Фесенко, відповідаючи на питання, якою він бачить перспективу двосторонніх відносин України і Росії, враховуючи динаміку відносин, що склалася, сказав:

"Рано чи пізно у цьому русі ми підійдемо до певної розвилки, на якій доведеться відповісти на запитання: куди ми йдемо далі, куди інтегруємося? Це буде Євросоюз або Росія? Поки Україна сказала: ні, в Митний союз ми не підемо.

Але те, що зараз Росія спокушає Україну такими мегаекономічними проектами - в енергетиці, в інших областях, то це може виявитися такою новою тактикою Росії, що Україну втягнуть в такі проекти, від яких потім буде важко відмовитися, буде затруднена економічна інтеграція з Європейським Союзом".

Кажучи про терміни, Фесенко відзначив, що така "розвилка" чекає Україну приблизно за рік.

При цьому політолог, реагуючи на питання, чи готовий Янукович твердо відповісти, куди веде країну, сказав: "Я думаю, що не готовий. Він ще сам для себе на це питання не відповів.

Зараз він намагається зберігати хоч би формально багатовекторність і якийсь баланс між заходом і сходом. Але чи вдасться Януковичу реально забезпечити цей баланс - питання відкрите".

Нагадаємо, 17-18 травня Президент Росії Медведєв перебував з офіційним візитом в Україні.

Ліга
Зараз ви читаєте новину «Фесенко: Януковича за рік чекає непростий вибір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути