Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 15:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Фесенко: Янукович дав зрозуміти Заходу, що не буде поступатися щодо Тимошенко

Фесенко: Янукович дав зрозуміти Заходу, що не буде поступатися щодо Тимошенко
Володимир Фесенко: "А кому подобається тиск?". Фото: obozrevatel.com

Президент України Віктор Янукович дав зрозуміти західним партнерам, що поступатися не буде, і що вони повинні це взяти до уваги.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко, коментуючи заяву глави держави про неприпустимість будь-якого тиску на Україну.

"А кому подобається тиск. Будь-яка держава, яка себе поважає, буде виступати проти тиску на неї. Тут вже питання в потенціалі, який дозволяє витримувати цей тиск", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: Триває підготовка до ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Також він додав, що подібні заяви вже звучали із вуст президента, але в "більш м'якій формі". "Зараз більш жорстка позиція. Він дає зрозуміти, що не буде поступатися. Західним партнерам і всім іншим треба це розуміти і брати це до уваги", - додав експерт.

Крім того, Фесенко нагадав, що такі форми тиску, як резолюції, тривають із дня проголошення вироку Тимошенко про її ув'язнення. "Насправді такі резолюції приймаються вже близько року, фактично після вироку суду про ув'язнення Тимошенко. Можна згадати резолюцію Європарламенту, резолюцію ПАРЄ і т.д. Резолюція Сенату США не перша і не остання в цьому переліку", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вважає неприпустимими будь-які форми тиску на Україну

"Щодо того, що Тимошенко не буде звільнена — в цьому вже ніхто не сумнівається. В Ялті Квасневський запитував Януковича саме про розв'язання проблеми Тимошенко в контексті Європейської інтеграції. Янукович оминув це запитання, не дав на нього відповіді. Його ця тема дратує. Він не має плану як вирішувати цю проблему, але й не хоче звільняти Тимошенко. Про це свідчать дії прокуратури, нові справи проти Тимошенко", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: Янукович дав зрозуміти Заходу, що не буде поступатися щодо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути