пʼятниця, 17 серпня 2012 14:44

"FEMEN — це малолітні вар'ятки, які нічим не відрізняються від комуняк" - священик

"FEMEN — це малолітні вар'ятки, які нічим не відрізняються від комуняк" - священик
Андрій Ткачов, каже що дурість не виправдає дівчат від провини перед Богом і людьми. Фото: radiosvoboda.org

У церкві обурені поведінкою дівчат з руху FEMEN, які сьогодні на знак підтримки російського гурту Pussy Riot зрізали поклонний хрест жертвам НКВС.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав проієрей храму прп. Агапіта Печерського УПЦ отець Андрій Ткачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Релігієзнавець про акцію "феменок" : "Навіщо ображати всіх християн?"

"Це богохульство, бо чим ще може вважатися зрізання хрестів? Ці дівчата діють по наростаючій, і ще більше нахабніють у своїх акціях. Те, що в них немає нічого святого, це очевидно. Хто за ними стоїть, це окреме питання, бо це не їх ініціатива. Хтось підкормлює такі шизоїдні настрої у молодих людей, в яких ще немає життєвого досвіду і чітких моральних орієнтирів. Вони будуть нахабніти, поки сам Бог не зупинить їх своєю рукою", - каже священик.

Водночас, протоієрей каже, що дурість дівчат їх жодним чином не виправдовує і не зменшує гріха.

"Безумовно, це їх дурість, але вона жодним чином не зменшує їх вини. Є багато прикладів, коли люди під час релігійних протистоянь, під час знищення храмів, коли комуністи "бавилися" зрізанням хрестів, отримували найсерйозніше покарання. Під час захоплення храмів на Галичині, той, хто переступав певну межу і оскверняв святині, дуже часто був жорстоко покараний. Чим відрізняється комуняка, який лізе на храм і зрізає хрест від малолітньої вар'ятки (божевільної - ред.), яка дозволяє собі те саме? Не для того Україна здобула незалежність, щоб знову хрести різати", - обурюється він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За наругу над хрестом "феменкам" загрожує кримінальна справа

Відповідаючи на питання про те, чи можуть дівчат за подібні дії відлучити від церкви, отець Андрій зазначив: "А вони вже відлучені. Там нема кого відлучати, якби вони були християнками, вони б такого не робили. Вони самовідлучені від церкви і благодаті. Вони своєю поведінкою свідчать про те, що нічого спільного з Христом не мають".

Також отець Андрій вважає, що своїми діями FEMEN кидають виклик усьому жіноцтву.

"Своїми нещасними грудьми, якими вони не годували жодну дитину, вони будуть блискати перед камерами, валяти дурака, поки їх хтось не зупинить. Жінки мали б обуритись, бо через це кожній жінці стане соромно, що вона теж жінка. Вони ж по суті займаються експлуатацією жіночності", - підсумував священик.

Зараз ви читаєте новину «"FEMEN — це малолітні вар'ятки, які нічим не відрізняються від комуняк" - священик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути