Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2023 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Фейки і маніпуляції: викрили чергову брехню Захарової

Фейки і маніпуляції: викрили чергову брехню Захарової
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 14 лютого.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Сполучені Штати Америки вселяють Україні думки про швидке закінчення військової допомоги для того, щоб змусити київський режим активніше поводитися на полі бою", – заявила Захарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров із Захаровою розродилися новими фейками про Україну

Дезінформацію поширює також заступник постпреда РФ при ООН Геннадій Кузьмін:

"З 2014 року Київ найжорстокішим чином придушує незгодних із його нелюдським курсом на Донбасі. В регіоні загинули сотні дітей. ЗСУ цілеспрямовано б'ють по дитсадках, коледжах, школах і дитячих лікарнях. Росія прийняла сотні тисяч дітей, що з рідними втекли від варварських обстрілів ЗСУ".

Водночас російські засоби масового інформування повідомили, що захоплений і зруйнований росіянами Маріуполь Донецької області начебто "оживає на очах". Це – маніпуляція, попереджає РНБО.

"Будівництво йде повним ходом, мешканці заїжджають у свої нові будинки. Через білосніжні стіни городяни називають новобудови "білими лебедями".

Минулого тижня прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова зганьбилася заявою про "неадекватність" глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борелля.

Зараз ви читаєте новину «Фейки і маніпуляції: викрили чергову брехню Захарової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути