Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2010 14:41

Федерація профспілок: Янукович виконав прохання всіх протестувальників

Федерація профспілок: Янукович виконав прохання всіх протестувальників

Рішенням ветувати Податковий кодекс Президент України Віктор Янукович змінив суспільну атмосферу навколо кодексу з напруженої на спокійну.

Про це в коментарі заявив голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України В'ячеслав Рой, коментуючи сьогоднішнє рішення Глави держави ветувати Податковий кодекс.

"Вето Президента – єдиний правильний вихід з ситуації, що склалася навколо Податкового кодексу. Адже протести підприємців викликали не тільки ті чи інші положення Податкового кодексу, хоча це й основне. Людей обурило і те, що розробники кодексу і не намагалися всерйоз прислухатися до їхньої думки. Вето – це, серед іншого, і фактичне визнання Президентом того факту, що насправді ніякого всенародного обговорення документу в середовищі підприємців не було", - зазначив Рой.

На думку Роя, вимога до Президента України накласти вето на Податковий кодекс була єдиною, з якою були згодні усі без винятку учасники акцій протесту по всій Україні.

"Вето - найпростіший і найефективніший спосіб переведення діалогу влади з підприємцями з політичної в суто економічну площину. Безумовно, значна частина протестувальників підтримувала і, напевне, продовжуватиме підтримувати і політичні вимоги: відставка уряду чи дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Мусимо визнати, що підстави для таких вимог дала сама влада своїми, як мінімум, незграбними діями при розробці та ухваленні цього Податкового кодексу. Але це вже буде, по суті, інша акція з іншими лідерами. А нинішня акція закінчиться, щойно новий варіант Податкового кодексу не викликатиме принципових заперечень підприємців", - підсумував Рой.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Федерація профспілок: Янукович виконав прохання всіх протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути