пʼятниця, 22 лютого 2013 17:48

Фаріон хоче закрити "Русский мир" в Одеському університеті

Фаріон хоче закрити "Русский мир" в Одеському університеті
Фото: Gazeta.ua

Нардеп від "Свободи" Ірина Фаріон вимагає припинити українофобську діяльність фонду "Русский мир", який обкрадає Одеський національний університет ім. Мечникова, повідомляють "Коментарі".

Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, член Політради ВО "Свобода" Ірина Фаріон надіслала депутатське звернення до прем'єр-міністра з вимогою негайно втрутитися і припинити українофобську діяльність фонду "Русский мир" і керівництва Одеського національного університету імені І . І. Мечникова. Фаріон зазначила, що до неї з даними проханням звернулися викладачі та студенти університету.

"Іноземний фонд разом з керівництвом університету проводить відверто українофобську діяльність. Очевидно, що зазначені порушення законодавства відбуваються за мовчазної згоди вашого підлеглого, міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника", - наголошується у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон подасть до суду на нардепа-комуніста за російську мову в Раді

Нагадаємо, 6 грудня 2012 фонд "Русский мир", зареєстрований в Російській Федерації, відкрив так званий "Російський культурний центр" у Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова. Керівництво університету безкоштовно передало іноземному фонду більшу частину читального залу бібліотеки, розташованої в корпусі на Французькому бульварі. Тепер в цій частині бібліотеки висить герб Російської Федерації, на стінах - фото московських вулиць, Кремля і інші атрибути РФ.

Відкриття, яке пройшло за участю представників фонду "Русский мир" і російського консула, супроводжувалося протестом патріотичних студентів і викладачів. Вони висловили свій протест підняттям державних прапорів, співом гімну і скандуваннями "Слава Україні!". Протестуючих намагалися виштовхати із зали бібліотеки.

Ірина Фаріон вимагає надати їй інформацію про те, за яких умов відбулася безоплатна передача іноземному фонду "Русский мир" майна Одеського національного університету імені І.І. Мечникова і негайно втрутитися і припинити українофобську діяльність фонду "Русский мир" і керівництва Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон хоче закрити "Русский мир" в Одеському університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

216

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути