четвер, 30 серпня 2012 15:32

Фальсифікуватися будуть вибори на округах - політолог

Фальсифікуватися будуть вибори на округах - політолог
Дмитро Раїмов каже, що рейтинги партій навряд чи сильно сфальсифікують. Фото: politpr.com.ua

Всі кандидати зараз готуються до "правильного" підрахунку голосів, але ніхто не знає, як буде захищати результати виборів.

Про цю на прес-конференції в Києві сказав політичний консультант, директор міжнародного інституту розвитку політичних технологій PolitPR Дмитро Раїмов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 66% українців впевнені, що на виборах будуть масові фальсифікації

Він упевнений, що партійний рейтинги, які зараз складені, на загальнодержавному рівні не будуть фальсифіковані.

"Партії отримають той рейтинг, який вже зараз є. Ці рейтинги фальсифікуватись не будуть, фальсифікуватись будуть вибори на округах. Вже зараз є такі округи, які можуть стати вибуховою точкою для України", - розповів Раїм.

Він зазначив, що в штабах є консультанти, які відповідають за день виборів, за підрахунки голосів, за можливі технології підвищення явки, але немає поки ще фахівців, які відповідають за захист результатів.

"Зараз і опозиція, і влада, і незалежні кандидати обмірковують, як рахувати голоси, але не як займатися захистом цих голосів. Усі сподіваються на те, що в опонента можна буде вкрасти більше, ніж опонент може вкрасти у тебе", - пояснив він.

Експерт також упевнений, що цікавим фактором є і принципи формування комісій на цій кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальсифікації на виборах будуть частковими, але це не завадить "роздувати з мухи слона" - політолог

"Ми зараз маємо ситуацію, коли після жеребкування окружні комісії склали без двох лідируючих політичних сил - "Свободи" і " Удару", але набрали дуже багато маленьких політичних партій, які ніколи не висували своїх кандидатів, ніколи не набирали рейтинг. Зараз вже починають можливо ці політичні сили вести переговори про те, щоб домовитися про правильний підрахунок голосів", - додав експерт.

Крім того, важливим фактором є і те, що багато політиків часто самі не знають, що їх штаби займаються скупкою та підтасовуванням голосів, зазначив Раїмов.

"Кожен мажоритарник зараз сам собі у полі воїн, сам собі господар і сам приймає рішення, як воювати. Практично всі кандидати, так чи інакше, готуються до "правильного" підрахунку голосів", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Фальсифікуватися будуть вибори на округах - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути