четвер, 08 червня 2017 17:39

Фабрика Порошенка в Росії судиться за 48 млн руб.

Фабрика Порошенка в Росії судиться за 48 млн руб.
Липецька кондитерська фабрика "Рошен" відмовляється платити податки в Росії. Фото: відкриті джерела

Липецька кондитерська фабрика Roshen вимагає через cуд звільнитися від сплати до бюджету Росії 48 млн руб. (понад 22 млн грн - Gazeta.ua) податків.

Про це інформує російське інформагентство "Интерфакс".

"Арбітражний суд Липецької області 20 червня розгляне позов АТ "Липецька кондитерська фабрика Roshen" про визнання незаконним рішення Міжрайонної інспекції Федеральної податкової служби (МІФПС) у Липецькій області про виплату в бюджет понад 48 мільйонів рублів", - йдеться в повідомленні.

В березні 2017-го Міжрайонна інспекція щодо найбільших платників податків у Липецькій області нібито виявила правопорушення і нарахувала кондитерській фабриці недоотримання з податку на додану вартість у 28,66 млн руб., пеню в 8,3 млн руб. і штраф в 11,45 млн руб.

31 травня до суду надійшов позов від фабрики про визнання рішення МІФПС незаконним. 5 червня суд прийняв заяву до розгляду.

Roshen подала клопотання про вжиття забезпечувальних заходів, зокрема заборону МІФПС проводити дії, пов'язані з виконанням свого рішення. У ньому фабрика вказує на те, що примусове рішення завдасть значної шкоди підприємству.

Однак суд вирішив "заяву фабрики Roshen про забезпечення позову залишити без розгляду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все пропало: Луценко розповіла, що трапилось із фабрикою Roshen у Росії

Президент Петро Порошенко вказав Липецьку кондитерську фабрику у своїй електронній декларації за 2015-й. Він як власник корпорації Roshen під час передвиборної кампанії 2014-го обіцяв продати бізнес. Однак не зробив цього. Зрештою, у січні торік Порошенко передав корпорацію до "сліпого трасту" (вид довірчого управління активами. - Gazeta.ua).

Зараз ви читаєте новину «Фабрика Порошенка в Росії судиться за 48 млн руб.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути