Ексклюзиви
неділя, 13 лютого 2011 21:05

Єжель натякнув, що з армії йдуть "щури"

Єжель натякнув, що з армії йдуть "щури"

Міністр оборони Михайло Єжель підтримує збільшення вислуги років, необхідної для виходу на пенсію військовослужбовців.

Про це він розповів в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

"Я вважаю, що 25 років це оптимальна цифра…Друге питання-це нарахування пенсії 80 чи 90%(від грошового утримання-Ред). На сьогоднішній день ця цифра збільшена і складає 90%", - зауважив чиновник.

На репліку, що через пенсійну реформу значна кількість військовослужбовців подають рапорти про відставку міністр зазначив, що пішли найслабші.

"Ті панічні чутки, про те, що працюєш на пенсії, пенсії не має, пенсія тільки з 60 років. Це все найслабших змусило до того, щоб швидше побігти й написати рапорти, але це був порив  і я сказав: не треба таких зупиняти. Ті, хто тікає з корабля, вони мають свою назву і хай тікають...На сьогоднішній день ситуація стабілізувалась", - додав Єжель.

Відповідаючи на питання стосовно низької зарплати миротворців, Михайло Єжель зазначив, що найближчим часом відбудеться її підвищення.

"Сьогодні ухвалене рішення і я думаю вже на найближчому засіданні уряду буде піднято питання стосовно підвищення грошового отримання осбовому складу, який виконує миротворчі завдання", - додав чиновник.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день для виходу на пенсію військовий має прослужити 20 років. До вислуги зазвичай зараховується час, проведений в училищі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Єжель натякнув, що з армії йдуть "щури"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути