вівторок, 28 серпня 2012 09:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євросуд врахує всі порушення, допущені у процесі над Тимошенко - "бютівець"

Євросуд врахує всі порушення, допущені у процесі над Тимошенко - "бютівець"
Володимир Бондаренко розповів, які помилки українських судів врахують в ЄСПЛ. Фото: novostey.com

Європейський суд з прав людини, розглядаючи справу Юлії Тимошенко має врахувати всі порушення, допущені українським судочинством.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Він переконаний, що Європейський суд, розглядаючи справу Тимошенко, відзначить усі порушення законодавства, допущені під час процесу.

"Євросуд, безумовно, відзначить неправомірність затримання і безпідставного утримання Юлії Тимошенко без формального рішення суду. Юристи ЄСПЛ подивляться на процес, який було проведено у невідповідності із задекларованими Україною нормами, рівноправності сторін у процесі, врахування аргументів сторін", - переконаний нардеп.

Бондаренко пояснив, що не було ухвалено жодні з клопотань Тимошенко стосовно залучення документів та свідків на процесі.

"Тобто, це ігнорування вимог однієї зі сторін, не симетричність ставлення суду до звинувачення і захисту. Це процесуальні речі, але вони впливають на результат. Крім того, об'єктивність звинувачень може будуватися лише на легітимних документах, коли деяких документів або просто немає, або є ксерокопія, яка ніколи жодним судом не береться до розгляду", - наголосив "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду по Луценку має вплинути на долю всіх інших політичних в'язнів - Власенко

Та головне порушення, на яке має звернути увагу ЄСПЛ, переконаний Бондаренко, це те, що за політичні порушення має бути політична відповідальність, а не кримінальна.

"У цьому судовому процесі фактично немає сформульованого визначення вини. Є небажання бачити на свободі людину, політичного суперника, а вина не сформульована. У чому склад злочину, хто від цього отримав особисту вигоду? Політичний діяч, який керує урядом, має надане йому право приймати рішення, за які він потім понесе політичну відповідальність, якщо вони були не правильні. У світі судові процеси, пов'язані з політичною орієнтацією та діяльністю державних керівників високого рангу у сфері міжнародних переговорів, ніколи не судяться в системі кримінального судочинства", - запевнив нардеп.

Бондаренко переконаний, що процес над Тимошенко зумовлений небажанням влади бачити на волі свого політичного опонента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко може піти в Євросуд "в обхід" касації - адвокат

"Тут все це зроблено так, щоби Юлія Володимирівна як політик була ізольована і це б створило комфортні умови для іншої політичної сили, яка, отримавши право керувати органами, повністю їх використовує у своїх інтересах", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 серпня, ЄСПЛ розглядатиме справу Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд врахує всі порушення, допущені у процесі над Тимошенко - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути