пʼятниця, 30 листопада 2012 18:34

Євросуд попросив Україну надати інформацію про Развозжаєва

Євросуд попросив Україну надати інформацію про Развозжаєва
22 жовтня невідомі люди схопили Развозжаєва в Києві, де він намагався отримати політичний притулок. Фото: newtimes.ru

Європейський суд з прав людини просить уряди Росії та України надати інформацію про зникнення і подальший арешт Леоніда Развозжаєва.

Про це повідомила адвокат Развозжаева Ганна Ставицька.

"Ми направляли звернення до ЄСПЛ про екстрене втручання в справу Развозжаева. Сьогодні ми отримали інформацію з суду про те, що суд просить у урядів Росії та України надати свою інформацію з цього приводу", - повідомила вона.

"Це дуже добре, тепер уряд буде знати про подану скаргу і про наявність реакції на неї", - повідомила адвокат.

Як відомо, 5 жовтня на телеканалі НТВ був показаний фільм "Анатомія протесту-2". З його змісту, зокрема, випливало, що екс-президент Банку Москви Андрій Бородін висловив готовність виділити велику суму грошей на підтримку позасистемної опозиції в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська міліція відмовилася порушувати справу за фактом викрадення Развозжаєва

Посередником, за твердженням творців фільму, виступив глава комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Гіві Таргамадзе, а одним з виконавців плану активізації протестного руху в Росії є координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, а також націоналісти.

17 жовтня Удальцов і його помічник Костянтин Лебедєв були викликані на допит в СКР в якості підозрюваних, у їхніх квартирах пройшли обшуки.

Перший був відпущений під підписку про невиїзд, а другий затриманий і пізніше арештований до 16 грудня, йому пред'явили звинувачення. Помічника депутата Іллі Пономарьова Леоніда Развозжаева знайти не вдалося, його оголосили у федеральний розшук.

22 жовтня стало відомо про затримання Развозжаева. При цьому, за даними СКР, Развозжаев з'явився з повинною, а сам активіст заявив правозахисникам, що невідомі люди схопили його в Києві, де він намагався отримати політичний притулок, застосували тортури для схиляння до явки з повиною і доставили в Москву. Басманний суд Москви заарештував опозиціонера.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд попросив Україну надати інформацію про Развозжаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути