четвер, 01 листопада 2012 10:37

Російський правозахисник Развозжаєв боїться, що його вб'ють

Російський правозахисник Развозжаєв боїться, що його вб'ють
Фото: lenta.ru

Голова Громадської наглядової комісії Москви, член Московської Гельсінської групи Валерій Борщов впевнений, що опозиціонер Леонід Развозжаев побоювався того, що його вб'ють.

"У Развозжаева при обшуку (в СІЗО після затримання) знайшли записку, в якій говорилося, що якщо його знайдуть мертвим, то він життя самогубством не кінчав, а його вбили", - заявив Борщов на прес-конференції в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні доведеться відповісти за видачу Развозжаєва - Amnesty International

Він зазначив, що опозиціонер зараз перебуває "в більш твердому стані", ніж раніше, коли його вперше відвідали члени ОНК, і відчуває підтримку. Кримінальну справу стосовно координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Развозжаева було порушено 17 жовтня по ст.30 і 212 КК РФ (приготування до організації масових заворушень) . У квартирах опозиціонерів пройшли обшуки, після чого Удальцов і Лебедєв були допитані в якості підозрюваних. Перший був відпущений під підписку про невиїзд, а другий затриманий і пізніше арештований до 16 грудня, йому пред'явили звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал із Развозжаєвим могли спланувати російські спецслужби напередодні виборів

Развозжаева слідчим знайти не вдалося і його оголосили у федеральний розшук.

22 жовтня стало відомо про затримання Развозжаева. При цьому, за даними СКР, Развозжаев з'явився з повинною. Тим часом сам активіст заявив правозахисникам, що невідомі люди схопили його в Києві, де він намагався отримати політичний притулок, застосували тортури для схиляння до свідчень зізнання та доставили в Москву. 25 жовтня адвокат Марк Фейгін, який відвідав Развозжаева у "Лефортово", повідомив, що його підзахисний підписав заяву, в якій відмовився від явки з повинною і своїх свідчень, тому що вони були дані під тиском.

Зараз ви читаєте новину «Російський правозахисник Развозжаєв боїться, що його вб'ють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути