пʼятниця, 04 червня 2021 04:17

Євросоюз прямо назвав РФ стороною конфлікту на Донбасі

Євросоюз прямо назвав РФ стороною конфлікту на Донбасі
ЄС виступив в ОБСЄ щодо україно-російської війни. Фото: Українська правда

Євросоюз закликав РФ як сторону конфлікту на Донбасі взяти на себе відповідальність.

ЄС відкинув російський наратив про "внутрішньоукраїнський конфлікт" на Донбасі, в якому Росія зображає себе посередником, йшлося в заяві ЄС, зробленій на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"Ми продовжуємо відкидати наратив Росії, в якому вона зображає себе посередником у "внутрішньоукраїнському конфлікті", перешкоджаючи тим самим змістовним дискусіям у ТКГ і в нормандської форматі", – йдеться в заяві.

В Євросоюзі підкреслили, що Мінський протокол "однозначно визначає, що Тристороння контактна група складається з представників України, Росії та ОБСЄ".

"Спроби Росії узаконити так звані "народні республіки" на сході України не конструктивні. Ми закликаємо Росію як сторону конфлікту взяти на себе відповідальність за свої дії і сумлінно брати участь в дискусіях щодо виконання Мінських домовленостей", – йдеться в заяві.

ЄС закликав Росію використати свій великий вплив на збройні формування на Донбасі, які вона підтримує, для повного виконання Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський увів в дію рішення РНБО. Стосується Донбасу

В результаті бойових дій на сході України загинули 240 дітей.

Навіть зараз цивільна інфраструктура на підконтрольній Україні території уздовж лінії фронту вразлива до атак Росії. Тільки минулого тижня спостерігачі ОБСЄ підтвердили пошкодження житлових районів в Мар'їнці, Гранітному і Північному в результаті обстрілу з боку бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз прямо назвав РФ стороною конфлікту на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути