четвер, 02 грудня 2021 15:54

Євросоюз дасть Україні €31 млн на оборону

Україна отримає від Євросоюзу €31 млн для зміцнення обороноздатності країни.

Гроші нададуть у межах новоствореного Європейського фонду забезпечення миру, заявив у четвер міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Важливі новини з Брюсселя. Високо цінуємо цей крок, який вкотре засвідчив стратегічний характер відносин України та Євросоюзу", - написав він у Twitter.

Автор: twitter.com/DmytroKuleba
  ЄС надасть Україні €31 млн
ЄС надасть Україні €31 млн

Ухвалення такого рішення стало можливим завдяки тривалій та плідній дискусії українських дипломатів з інституціями ЄС та його державами-членами. У Фонді сподіваються, що це допоможе Україні зміцнити оборонну спроможність перед агресією РФ.

Відповідне повідомлення розмістила також Рада ЄС. Допомогу спрямовуватимуть у ЗСУ за чотирма напрямами: медичні потреби військових, інженерні спроможності та заходи із розмінування, мобільність та логістика, а також кібербезпека.

Фінансування передбачили також для Грузії у розмірі €12,7 млн; Молдови - €7 млн, та Малі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба задоволений відповіддю НАТО на заклик стримати Росію

Європейський фонд забезпечення миру створили на початку 2021 року як фінансовий інструмент, що покриватиме усі зовнішні дії, які мають військові або оборонні аспекти, із метою запобігання конфліктам, підтримання миру та посилення міжнародної безпеки і стабільності. Бюджет фонду на 2021-2027 роки складатиме близько €5 млрд і наповнюватиметься внесками країн-членів ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз дасть Україні €31 млн на оборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути