четвер, 31 жовтня 2013 23:38

"Європі не потрібні наші проблеми. Ніхто не буде адвокатом інтересів України" - експерт

"Європі не потрібні наші проблеми. Ніхто не буде адвокатом інтересів України" - експерт
Фото: zn.ua

Після підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі тарифи на газ та електрику для населення неодмінно здорожчають. Про це під час круглого столу заявив експерт з питань енергетики Валентин Землянський.

"Вся фінансова допомога Євросоюзу, відновлення співробітництва з МВФ зводиться до того, що потрібно зробити тарифи такими, які відповідають ринковим", - сказав він.

При цьому експерт наголосив: якщо цього не трапиться, то фінансової допомоги від Європи та МВФ чекати марно.

"Європі не потрібні наші проблеми. Там ніхто не буде адвокатом інтересів України. На всі заяви Газпрому Брюсель не дав відповіді на жодну. Тому не залежно від будь-якого сценарію, Україні доведеться самій будувати свої енергетичні відносини по двох векторах: зі Сходом та із Заходом. Ніхто благодійництвом займатись не буде", - переконаний Землянський.

На його думку, Україні потрібно спланувати чіткий план дій. Прорахувати всі фінансові вигоди та недоліки.

"Зараз активно обговорюють будівництво LNG-терміналу. Але ніхто не задумався, що побудувати LNG-термінал в Україні буде дорожче на 30%, ніж прокласти газову трубу з Німеччини до України і назад, і брати газ у реверсному режимі", - зауважив Землянський.

До того ж, експерт додав, що після підписання Асоціації відносини із "Газпромом" та Росією не погіршаться. А от "без російського газу Україні щастя не буде".

Зараз ви читаєте новину «"Європі не потрібні наші проблеми. Ніхто не буде адвокатом інтересів України" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

140

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути