четвер, 21 липня 2011 15:38

Європейські посли назвали справу Тимошенко політичним фарсом - БЮТ

Європейські посли назвали справу Тимошенко політичним фарсом - БЮТ

"БЮТівець" Олег Білорус допускає, що країни Європейського Союзу можуть не ратифікувати угоду про асоціацію між ЄС і України, якщо під час судового процесу у справі проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо газових контрактів будуть допускатися порушення.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після завершення зустрічі "тимошенківців" з послами ЄС.

"Ми можемо підписати прекрасний договір про політичну асоціацію, а там написано: демократія, права людини, свобода слова, свобода друку. Якщо їх немає, то 27 країн не ратифікували її, Європейський парламент не ратифікує її, і ми замість історичної угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі отримаємо пустушку ", - сказав він.

За словами депутата, ЄС уважно спостерігає за процесом над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Вони заявляють, що угода про асоціацію неможлива в принципі, якщо в Україні не виконуються європейські гуманітарні норми права, і вести судовий процес проти колишнього прем'єра, видаливши її з залу суду і оголошуючи обвинувальний висновок стільців, без захисту - це свавілля", - заявив Білорус, додавши, що більшість послів вважають справу екс-прем'єра Тимошенко політичним фарсом.

У свою чергу БЮТівець Віктор Швець заявив, що в ході зустрічі посли ЄС висловили стурбованість тим, що процес над Тимошенко намагаються зробити закритим, і недоступним для громадськості.

Нагадаємо, що наступне засідання у судовому процесі екс-прем'єра Юлії Тимошенко заплановане на 22 липня. У свою чергу представники "Freedom house" та Атлантичної ради США закликали Януковича втрутитися в процес проти екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Європейські посли назвали справу Тимошенко політичним фарсом - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути