четвер, 05 червня 2014 18:49

Європейці намагатимуться звести Порошенка з Путіним — експерт

Європейці намагатимуться звести Порошенка з Путіним — експерт
Фото: sevastopolnews.info

Неофіційні переговори між новообраним українським президентом Петром Порошенком і російським Володимиром Путіним можуть відбутися 6-го червня у Франції.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політичний та міжнародний експерт Сергій Толстов.

"Нібито Обама не збирається окремо зустрічатися з Путіним. Тому ситуація виглядає таким чином, що Порошенко їде в Нормандію і там європейці намагатимуться їх звести разом, в присутності Меркель. Спробують налагодити якісь неофіційні переговори для того, щоб якось врегулювати ситуацію. Проте американці в цьому брати участь не збираються", - розповів експерт.

Він зазначив, що на цих переговорах президенти можуть обговорити перемир'я між Україною та Росією.

"Це можливість домовитися про нормалізацію ситуації в східній Україні. У Порошенка є шанс, хоча б спробувати. Якщо вдасться, тоді Росія матиме не допускати проникнення в Україну бойовиків. А Україна налагодити діалог з місцевим самоврядуванням та бізнесом. Також президентам варто призначити попередньо терміни чи дату економічних переговорів", - зазначив Толстов.

Він вважає, що Порошенко готовий до перемир'я, а Путін за певних обставин.

"Для Порошенка і Путіна є внутрішньо-політичний вимір, який не дозволяє їм робити якісь публічні заяви. Порошенку вигідно відновити мир в Україні. Для Путіна важливо, що він врятував населення Донбасу від знищення. Теза миру вигідна обом сторонам. При цьому обидві сторони, якщо йдуть на перемир'я і нормалізацію відносин, не мають погіршувати один одного становище в їх країнах. Тобто вони обидва мають виглядати переможцями", - розповів експерт.

Нагадаємо, що 4 червня у Варшаві Порошенко обговорював з американським президентом Бараком Обамою зменшення енергетичної незалежності України від Росії. Завтра, 6 червня, у Франції пройдуть урочистості з нагоди святкування 70-річчя висадки союзників антигітлерівської коаліції в Нормандії. Для Порошенка - це буде другий закордонний візит після оголошення офіційних результатів виборів президента. Раніше повідомлялося, що європейські політики не бажають у Франції сидіти поруч з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Європейці намагатимуться звести Порошенка з Путіним — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути