середа, 28 серпня 2013 17:06

Європарламентарі винесли рішення щодо тиску Росії на Україну

Європарламентарі винесли рішення щодо тиску Росії на Україну
Фото: www.unian.net

Комітет Європарламенту у закордонних справах підтримав Україну в торговому конфлікті з Росією і вкаже на це під час саміту Великої двадцятки восени.

Про це повідомляє інформ-служба ВВС-Україна.

Окрім цього в комітеті вирішили ухвалити резолюцію на підтримку України.

Практично всі члени комітету, що взяли участь в обговоренні, стали на бік України в торговому протистоянні та засудили економічні санкції з боку Росії.

Окремі євродепутати висловили дуже жорсткі погляди щодо конфлікту між Україною і Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні пророкують перемогу в інформаційній війні із Росією

"Це не стільки справа торгівлі, і не тільки щодо України. Є тиск на Молдову та Вірменію. Росія заважає учасникам Східного партнерства, це її геополітична стратегія", - заявив під час засідання представник Польщі Яцек Саріуш-Вольський.

Член групи прогресивних соціалістів та демократів, що має партнерські стосунки з Партією регіонів, Марек Сівец був не менш жорстким у формулюваннях.

"Ми побачили механізм, як Кремль працює й хоче контролювати Україну. Ця країна фінансує інформаційну компанію проти ЄС в Україні", - заявив пан Сівець.

"Росія має захищати свої інтереси, проте не порушувати свободи інших. У нас вже давно не діє "пакт Молотова-Рібентропа", - розповів представник Литви Вітаутас Ландсбергіс.

Крім гучних заяв, євродепутати запропонували й реальні заходи щодо підтримки України.

"Угода ( про асоціацію - Gazeta.ua) не має бути підписана у Вільнюсі, - несподівано для всіх почав промову Павел Коваль, - її мають підписати вже завтра чи післязавтра в Києві або Брюсселі. Ми бачимо шалений тиск Москви, треба діяти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європарламенті почалося спецзасідання щодо тиску Росії на Україну

Він заявив, що Путін відкрив очі всім, хто досі сумнівався в намірах Росії. Тому Європарламент якнайшвидше має висловити офіційну підтримку Україні.

Голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок у кінці засідання повідомив, що відповідна оцінка дій Росії буде оприлюднена на саміті в Санкт-Петербурзі.

"В комітеті зійшлись, що дії Росії неприйнятні. Звернулися до Єврокомісії дати їм чітку оцінку й вказати на це на саміті Великої двадцятки", - резюмував Брок.

Нагадаємо, на екстрене засідання з приводу торгових суперечок між Росією та Україною та їх наслідків для можливого підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС були запрошені посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв, а також керівники двох найбільших опозиційних парламентських партій – Арсеній Яценюк та Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Європарламентарі винесли рішення щодо тиску Росії на Україну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

446

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути