субота, 07 грудня 2013 16:12

Європарламент ухвалить резолюцію щодо України наступного тижня

Європарламент ухвалить резолюцію щодо України наступного тижня
Фото: zn.ua

Європейський парламент ухвалить резолюцію щодо подій в Україні наступного тижня. Про це заявив координатор з міжнародних питань групи Європейської народної партії в Європарламенті Хосе Ігнасіо Салафранка під час брифінгу в Будинку профспілок, де розташовується Штаб національного опору.

"Ми хочемо сказати, що українські громадяни не самі. Мільйони людей підтримують європейську перспективу України, і ми також маємо бажання її підписати. Ми з повагою ставимося до відваги людей, які стоять за демократію, мир і об'єднання... Наступного тижня Європарламент ухвалить резолюцію щодо України", - сказав євродепутат.

Салафранка повідомив, що сьогодні група європарламентаріїв побувала в лікарнях і поспілкувалася з тими, хто постраждав під час розгону Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада. Він також додав, що сьогодні у євродепутатів заплановано низку зустрічей з представниками опозиції. Також вони мають намір виступити з сцени перед мітингуючими на Майдані Незалежності.

21 листопада Кабмін України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент ухвалить резолюцію щодо України наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути