четвер, 24 жовтня 2013 22:09

У Європарламенті відкинули пропозицію щодо "тюремних канікул" для Тимошенко

У Європарламенті відкинули пропозицію щодо "тюремних канікул" для Тимошенко
Фото: tyzhden.ua

У Європарламенті відкинули варіант з відтермінуванням відбування покарання екс-прем'єру Юлії Тимошенко, на думку євродепутатів це лише відкладає проблему, але не вирішує її.

Європейська народна партія відкидає законопроект, який передбачає можливість для ув'язнених лікуватися за кордоном з відстрочкою відбування покарання. Про це заявив віце-президент ЄНП Яцек Саріуш-Вольський в Брюсселі, зазначивши, що законопроект не вирішує ситуацію навколо екс-прем'єра юлії тимошенко і проблему виборчого правосуддя, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це не вирішує проблему: відкласти строк відбування покарання не є виконанням вимог щодо виборчого правосуддя", - сказав Саріуш-Вольський.

Саміт ЄНП партії проходить напередодні саміту Європейського Союзу, а сама ЄНП є найвпливовішою політичною силою Європи.

Крім того, для ЄНП цей законопроект є неприйнятним і з причини того, що "виглядає так, що нас хочуть зробити співучасниками злочину", - заявив, у свою чергу, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, який процитував нинішнього президента ЄНП Джозефа Дойля.

"Під час обговорення порушувалося питання про проект закону, який отримав назву "тюремні канікули", і частина виступаючих, в тому числі і нинішній президент ЄНП Джозеф Дойль сказав, що це виглядає так, що нас хочуть зробити співучасниками злочину. Це неприйнятно, і ми не можемо ставати учасниками політично вмотивованого правосуддя", - передав прозвучали в ході дискусії слова український політик.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті відкинули пропозицію щодо "тюремних канікул" для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути