четвер, 17 листопада 2011 19:20

Європарламент прийняв "історичну" резолюцію щодо Грузії й наказав Росії вивести війська

Європарламент прийняв "історичну" резолюцію щодо Грузії й наказав Росії вивести війська

Європарламент у четвер ухвалив резолюцію щодо Грузії, в якій міститься офіційне прохання до Росії виконати взяті в серпні 2008 року зобов'язання і вивести своїх військових з грузинських територій.

Як повідомила постійний представник Грузії в ЄС Саломе Самадашвілі, в резолюції записано, що "території Абхазії і Південної Осетії повинні бути оголошені як окуповані території".

"Таку заяву досі не приймала жодна міжнародна організація", - сказала Самадашвілі.

Вона повідомила, що в резолюції йдеться і про те, що європейські спостерігачі, що перебувають з 2008 року в Грузії, обов'язково повинні бути допущені для моніторингу на території Абхазії і Південної Осетії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія не збирається відвойовувати Абхазію і Південну Осетію

"Цей документ є вираженням величезної підтримки Грузії з боку Європи та заявкою, що Грузія обов'язково повинна стати частиною політичного та економічного простору Європи", - говорить Самадашвілі.

Як зазначив раніше заступник голови грузинського МЗС Серги Капанадзе, в резолюції Європарламенту торкнуться цілий ряд питань, зокрема,  питання безпеки, відносин Грузії і Росії, вільної торгівлі між Грузією і Євросоюзом, лібералізації візового режиму. 

Зараз ви читаєте новину «Європарламент прийняв "історичну" резолюцію щодо Грузії й наказав Росії вивести війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути