четвер, 12 вересня 2013 01:42

Європарламент підготувався завдати проти Росії дипломатичного удару

Європарламент підготувався завдати проти Росії дипломатичного удару
Фото: panoramanews.ru

Проект резолюції Європарламенту у справі тиску на країни Східного Партнерства з боку Росії містить гостру критику дій Москви і закликає Європейську Комісію захистити Україну та інші держави цієї програми від російського тиску, надавши "конкретні та дієві заходи на підтримку партнерів".

Проект резолюції подали спільно всі групи Європарламенту. Його розглянуть і затверджуватимуть голосуванням у четвер, зазначає ВВС Україна.

У преамбулі до резолюції згадано надані Україні гарантії безпеки в обмін на ядерне роззброєння, відповідно до Будапештського меморандуму 1994 року, одна з яких передбачає підтримку у разі тиску економічними методами.

Європейський парламент "засуджує той факт, що з наближенням Вільнюського саміту Східного партнерства на країни Східного партнерства, які перебувають на останньому етапі переговорів про підписання чи парафування їхніх Угод про асоціацію, збільшують різні види тиску; вважає цей тиск неприпустимим", - сказано в проекті резолюції.

Автори резолюції висловлюють також рішучу підтримку парафуванню чи підписанню на Вільнюському саміті Угод про асоціацію з тими країнами-партнерами, "які цього хочуть і до цього готові, за умови виконання необхідних вимог".

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада злагодженим голосуванням ухвалила низку законів з так званого "євроінтеграційного пакету", що мають бути прийняті до саміту в листопаді.

Спікер українського парламенту Володимир Рибак також натякнув на можливість відпустити ув'язнену Юлію Тимошенко на лікування за кордон уже в жовтні.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент підготувався завдати проти Росії дипломатичного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

244

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути