Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2013 12:58

Європа позитивно сприйняла звільнення Луценка - замміністра МЗС

Європа позитивно сприйняла звільнення Луценка - замміністра МЗС
Фото: job-sbu.org

У недалекому майбутньому наші відносини з Європою будуть базуватися на трьох китах - політичній асоціації, економічній інтеграції та безвізовому режиму.

Про це на конференції "Україна-ЄС: шлях до спільного майбутнього" заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров, передає Gazeta.ua.

"Угода про асоціацію з ЄС- це масштабний і унікальний по змісту документ. Це є продуктом надзвичайних зусиль Європи і України, які тривали понад 5 років. Підписання цієї угоди є надзвичайно важливим для трансформації українського суспільства", - сказав Олефіров.

Він нагадав, що асоціативне членство передбачає підписання договору про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі. І на сьогодні вже існує домовленість зі всіма країнами ЄС про ратифікацію цього документу. При цьому не треба забувати, що у нас є можливість вільно торгувати з усіма членами СНД. І це не заважає одне одному. Це навпаки є перевагою України, яка знаходиться в центрі Європи.

"Були визначені напрями, за якими Україна має відчути прогрес до підписання угоди про Асоціацію в Вільнюсі у листопаді цього року. Це поліпшення виборчого законодавства, реформа судової системи, зокрема перегляд статусу суддів і реформування Вищої ради юстиції", - сказав чиновник. Він підкреслив, що останні рішення щодо помилування лідера опозиції Юрія Луценка і пом'якшення вироку колишнього міністра екології Георгія Філіпчука були сприйняті європейськими партнерами дуже позитивно.

Зараз ви читаєте новину «Європа позитивно сприйняла звільнення Луценка - замміністра МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути