Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2012 23:15

"Європа не тримає двері зачиненими для українців" - Таран

"Європа не тримає двері зачиненими для українців" - Таран
Фото: newsmarket.com.ua

Європейський Союз заговорив про лібералізацію візового режиму та можливість укладення угоди про асоціацію, але при цьому європейці не змінили принципових умов, які ставили до української влади. У зв'язку із цим і пом'якшилось ставлення до президента України Віктора Януковича.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Можливо трохи змінився стиль європейців, і вони згодні контактувати із Януковичем, бо раніше контакти взагалі були заморожені, тому тактично європейці стали м'якше ставитись не стільки до Януковича, стільки до українців", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Приєднання України до Митного союзу матиме антиісторичні наслідки

"Зокрема, вони зараз  заговорили про лібералізацію візового режиму, про можливість укладення угоди про асоціацію, тобто Європа не тримає двері зачиненими для українців. Певною мірою, через те і пом'якшилось ставлення до Януковича, але при цьому європейці не змінили принципових умов, які ставили до української влади, зокрема щодо проведення реформ. Тактично це виглядає так, хоча стратегічно ні", - додав Таран.

Окрім того, говорячи про заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо зацікавленості України у співпраці як із країнами Митного союзу, так і з Європейським союзом, він зауважив, що "дивлячись, що має на увазі Азаров".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції дізнались, що Янукович підпише угоду про зменшення ціни на газ у Москві

"Якщо мається на увазі зона вільної торгівля з країнами Митного союзу, в рамках угод входження України в СОТ, то таке співробітництво можливе. Якщо ж говорити про конституційне входження в Митний союз, тобто при підписанні зобов'язуючих угод, які б обмежували український суверенітет, то так не можливо. Щоби оцінити наміри та висловлювання щодо МС, то треба чітко розуміти що мається на увазі під співробітництвом. Азаров такого не говорить, і проблема в цьому, що він не чітко артикулює, що під цим розуміє", - резюмував політолог.

Сьогодні президент України Віктор Янукович і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу погодили дату проведення саміту Україна — ЄС.  Захід відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «"Європа не тримає двері зачиненими для українців" - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути