вівторок, 15 травня 2012 16:50

Європа хоче повернути взаємини з Україною "на колишній шлях"

Європа хоче повернути взаємини з Україною "на колишній шлях"
Європа хоче повернути Україну. Фото: obozrevatel.com

Європейський Союз називає три кроки, які повернуть відносини Брюсселя і Києва на колишній рівень: вирішення проблеми вибіркового правосуддя, проведення вільних і справедливих парламентських виборів і проведення необхідних реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Брюсселі так і не вирішили, чи бойкотувати Євро-2012

Ці кроки позначив на прес-конференції у вівторок в Брюсселі, яка відбулася після закінчення Ради співробітництва Україна-ЄС, міністр закордонних справ Данії, яка головує в ЄС, Віллі Сьовндал (Willy S?vndal).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські партнери незадоволені "регіоналами" і більше не хочуть з ними співпрацювати

За його словами, в ході минулого засідання сторони "фокусувалися на кроки, які повинні бути зроблені для повернення відносин на колишній рівень".

"Наш сигнал простий - політична асоціація та економічна інтеграція - на столі. Все вже зроблено, але Україні потрібно продемонструвати відданість європейським цінностям. Для цього існує простий шлях: перше - це проблема виборчого правосуддя в країні, друге - провести вільні і справедливі вибори, третє - проведення реформ. Всі ці цілі досяжні. ЄС готовий надати підтримку ", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": Україна - це не клоун і забаганки Європи виконувати не буде

Сьовндал також розповів, що в ході засідання сторони проаналізували стан відносин між Україною та ЄС. При цьому Сьовндал підкреслив, що останнім часом стан відносин у партнерів "викликало розчарування, і наші відносини проходять через важку фазу". "Ми б хотіли, щоб вони повернулися на колишній шлях", - сказав міністр.

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, також зазначив, що останній розвиток подій в Україні викликав стурбованість, підтвердив заявлену верховним представником ЄС Кетрін Ештон позицію про те, що ЄС хоче підписати Угоду про асоціацію, але Україна повинна поважати і дотримуватися європейських цінностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров розкритикував Меркель: диктатури в Україні немає

"Заходи, які ми очікуємо від України - абсолютно чіткі, і політична асоціація та економічна інтеграція є нашою спільною метою", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Європа хоче повернути взаємини з Україною "на колишній шлях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути