вівторок, 15 травня 2012 15:19

Європейські партнери незадоволені "регіоналами" і більше не хочуть з ними співпрацювати

Європейські партнери незадоволені "регіоналами" і більше не хочуть з ними співпрацювати
Ханнес Свобода: Партія регіонів не приймала наших пропозицій. Фото: novostimira.com.ua

Голова фракції соціал-демократів у Європарламенті Ханнес Свобода хоче розірвати співпрацю з Партією регіонів, якщо в Україні не припиняться переслідування опозиційних політиків.

Про це політик повідомив в інтерв'ю Deutsche Welle.

Коментуючи рівень співпраці з Партією регіонів на основі меморандуму 2010 року представників Прогресивного альянсу соціал-демократів у Європарламенті, Свобода зазначив:

"І я, і Мартін Шульц усвідомлювали ризики, пов'язані з підписанням цієї угоди. Але тоді нашу ініціативу підтримувало багато людей, в тому числі посли багатьох країн, які на той момент працювали в Україні. Думаю, спробувати було варто. Але до сих пір я не бачив суттєвої готовності української сторони прислухатися до наших зауважень і пропозицій. Де-факто, це угода заморожена. Якщо протягом наступних місяців не відбудеться радикальних змін в Україні, я виступаю за розірвання цієї угоди ... Я напишу листа Партії регіонів, в якому дам зрозуміти, що співпраця була дуже односторонньою: ми робили пропозиції, які Партія регіонів не приймала. Вже в цю середу в мене буде зустріч з прем'єр-міністром (Миколою) Азаровим. Я дам йому зрозуміти, що ми не готові компрометувати себе чинною угодою, яке може бути використано Партією регіонів як непряма підтримка. Ця підтримка може стосуватися лише демократизації країни і забезпечення верховенства права ".

Свобода додав, що "правосуддя повинно бути відкритим і прозорим. Йдеться також про готовність українського керівництва обмежити вплив олігархів і запустити процес демократичних перетворень".

Він підкреслив, що діалог з українською владою переривати не можна, а також додав, що економічні відносини України з ЄС триватимуть.

"Ми вже не раз намагалися досягти за допомогою економічного співробітництва змін в країнах, які були і значно менш демократичними, ніж нинішня України. Ми не хочемо відштовхувати Україну до ще більш авторитарних країн, ми хочемо залишатися стратегічними партнерами. Але Україна повинна визначитися, чи хоче вона привілейованого партнерства або просто економічних відносин ", - повідомив Свобода.

Коментуючи можливий бойкот європейськими політиками Євро-2012, Свобода зазначив, що є важливим, щоб чемпіонат відбувся. "Але присутність європейських політиків на матчах в Україні потрібно виключити", - сказав євродепутат.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Україна Микола Азаров 15-16 травня відвідає Брюссель, щоб зустрітися з керівництвом Єврокомісії та депутатами Європарламенту.

Зараз ви читаєте новину «Європейські партнери незадоволені "регіоналами" і більше не хочуть з ними співпрацювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути