четвер, 13 січня 2011 09:10

Єврокомісар суворо попередив Януковича

Єврокомісар суворо попередив Януковича

Єврокомісар із розширення ЄС Штефан Фюле фактично попередив президента Януковича про можливе замороження розвитку співробітництва між Брюсселем і Києвом, якщо в Україні не зупинять процес відходу від демократичних цінностей.

Таким чином, єврочиновник солідаризувався із заявою Антлантичної Ради США щодо занепокоєння переслідуваннями української опозиції та обмеження свободи преси в Україні.

Єврокомісар фактично підтвердив, що ЄС готує документ із оцінкою політичної ситуації в Україні. Зокрема під час зустрічі з представниками опозиції та першими особами держави Штефан Фюле висловив стурбованість вибірковим застосуванням правосуддя в нашій країні, зазначивши, що рівень демократії в країні відіграватиме важливу роль при зближенні нашої країни та Євросоюзу.

Більш того у представництві Єврокомісії в Україні заявили, що Фюле вивчає ситуацію з демократією в Україні.

Financial Times також звертає увагу на доволі обтічні реакції Фюле, коли журналісти й іноземні інвестори в Києві назвали йому факти відмови команди Януковича розслідувати прояви корупції серед своїх союзників, котрі прямо сприяють хабарництву і бюрократизму в діючій владі. передає Радіо "Свобода".

Нагадаємо, що під час візиту в Україну єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле висловив занепокоєння стосовно вибіркового застосування законодавства в нашій країні.

Раніше представники Атлантичної Ради США висловили стурбованість поточним станом української демократії.

"Ми бачимо сьогодні, що державні інституції використовуються для переслідування політичної опозиції. Відверто, ми знаємо, що в українській політиці немає ангелів. Мене турбує те, що відбувається сьогодні - це повторення сценарію систематичного переслідування колишніх урядовців", - заявив віце-президент Атлантичної Ради Деймонд Вілсон.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісар суворо попередив Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути