Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2013 17:46

Єврочетвер у Раді: емоції зашкалюють, а потрібних законів так і нема
20

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні будуть ухвалені євроінтеграційні законопроекти? - запитують журналісти колишнього президента Польщі Александра Кваснєвського.

- Поживемо — побачимо, - насуплюється той.

Кваснєвський разом із екс-головою Європарламенту Петом Коксом йде до кабінету спікера Володимира Рибака. Там до початку пленарного засідання мають обговорити законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном, про прокуратуру та зміни виборчого законодавства. Вони стоять першими у порядку денному.

О 10:00 Кваснєвський та Кокс заходять до сесійної зали. Нардепи вітають їх оплесками. Потім реєструються. На табло — 413. За 10 хв. без обговорення приймають виборчий закон. Включають до розгляду ще два "законопроекти по Тимошенко" — позафракційного Олега Ляшка та групи опозиційних депутатів на чолі із Андрієм Кожем'якіним.

Загалом проектів закону шість. Голосують за основу кожен окремо. Жоден не набирає навіть 200 голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пропало все": уряд призупиняє євроінтеграцію заради Росії

- Ганьба! - скандують опозиціонери.
Мікрофон вмикають "ударівці" Ірині Геращенко. Та дивиться на Кокса і Кваснєвського.

-  Будь ласка, прийшов час вводити санкції проти тих, хто сьогодні гальмує європейську інтеграцію України, - підвищує голос нардеп. - Ці люди говорять про якісь економічні збитки. Так ось, давайте порахуємо, які економічні збитки сьогодні несе Україна і Європейський Союз через оцих людей, які загальмували європейську інтеграцію. Не пускайте їх у Європу, нехай шурують у Митний союз.

До трибуни йде керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк. Несе кілька аркушів.

- Пане голово, я вам офіційно передаю проект указу президента України про помилування Юлії Тимошенко, - звертається до спікера. - Нехай підписує указ і не боїться того, що його політичний опонент вийде на свободу.

Рибак запрошує до слова Олега Ляшка.
- Сьогодні насправді, ви, регіонали і комуністи, не проголосували не за звільнення Тимошенко, а за звільнення України, за майбутнє країни на тисячу років вперед, - розмахує руками. - Ви сьогодні сидите, посміхаєтесь. Я хотів би подивитися на ваші обличчя, коли ви на Колимі будете сидіти, у "таёжному" союзі. От коли вас туди відправлять, усіх "радетелей" і передачі вам ніхто не носитиме. От я подивлюся, як ви будете сміятися. Прийдешні покоління українців, сьогодні громадяни України вас проклинають. У вас немає ні честі, ні совісті, ні відповідальності. Ви не думаєте ні за народ, ні за себе, ні за своїх дітей. Гнать вас, паразитів, всіх в шию надо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів порадила не падати духом перед Вільнюським самітом

Рибак доручає керівнику робочий групи по підготовці спільного законопроекту щодо лікування ув'язнених за кордоном Геннадію Васильєву зібрати засідання і підготувати новий документ. Пропонує розглянути законопроект про прокуратуру. "Регіонал" Віталій Журавський пояснює, що профільний комітет не розглянув усіх поправок, тому має ще попрацювати. Рибак зве лідерів фракцій до себе на нараду. За годину вони повертаються. Домовилися перенести законопроект про прокуратуру на п'ятницю.

- Завтра не буде ні закону про прокуратуру, ні по Тимошенко, - каже журналістам в кулуарах Яценюк. - Навіть якщо вони поставлять закон про прокуратуру, то це буде зовсім інший документ, аніж редакція президента. Більше того, він може бути вдвічі гіршим, ніж нинішній.

Зараз ви читаєте новину «Єврочетвер у Раді: емоції зашкалюють, а потрібних законів так і нема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути