Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2013 17:19

У наступному році Україна матиме ще 2 шанси на асоціацію з ЄС - Стоян

У наступному році Україна матиме ще 2 шанси на асоціацію з ЄС - Стоян

Рішення Уряду про призупинення євроінтеграції не означає, що Угоду про асоціацію з ЄС не можна підписати в будь-який інший час у майбутньому, зокрема, у 2014 році. Вільнюський саміт - найближча, але не єдина така можливість. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Олександр Стоян.

"На сьогодні ЄС нічого не запропонував Україні, зокрема, в частині вирішення боргових проблем країни та кредитування Міжнародним валютним фондом. Натомість він багатомільйонну країну поклав на одні терези з долею однією людини – Юлії Тимошенко, вимагаючи вирішити її питання. З формальної точки зору, наступний саміт "Східного партнерства" відбудеться у першій половині 2015 року, і церемонію підписання можна запланувати на цей саміт, якщо і ЄС, і Україна будуть до цього готові. Але є й більш оптимістичні сценарії, які ми готові розглядати", - зазначив парламентарій.

"Наприклад, якщо ми дійдемо згоди з нашими європейськими партнерами щодо підписання Угоди про асоціацію, то це можна зробити на будь-якому з самітів ЄС. А вони, згідно з пунктом 3 статті 15 Консолідованої версії угоди про Європейський Союз, відбуваються не рідше ніж двічі на півроку. Тобто лише в 2014 році буде щонайменше 4 можливості для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Якщо на це буде згода і України, і Євросоюзу. Це означає, що не треба драматизувати вільнюський саміт і казати, що це - точка неповернення. Ні, це не так, Угоду з ЄС можна підписати і в інші терміни в найближчому майбутньому", - сказав він.

Ще одним варіантом, який теж не варто відкидати, Олександр Стоян назвав укладення угоди в робочому порядку. "Це менш вірогідний варіант, адже нам доведеться делегувати повноваження на підписання Міністру закордонних справ, Європейський Союз має делегувати право підпису Верховному представнику ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики, а країни Євросоюзу – своїм міністрам закордонних справ. Це складно з логістичної і організаційної точок зору, але теж не неможливо. Головне – готовність до підписання Угоди про асоціацію, і якщо вона буде з обох боків, то знайти для цього час, можливості і майданчик - не така складна справа", - наголосив він.

"Не драматизуйте вільнюський саміт. Він важливий етап на шляху нашої євроінтеграції, але не поворотний момент, як дехто хоче його подати", - підсумував народний депутат.

- See more at: http://partyofregions.ua/ua/news/528e2110c4ca42c47a00000c#sthash.rYuYkihV.dpuf

 

Зараз ви читаєте новину «У наступному році Україна матиме ще 2 шанси на асоціацію з ЄС - Стоян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути