четвер, 24 травня 2012 02:18

Євробачення-2012 здійняло хвилю політичної критики та протестів

Євробачення-2012 здійняло хвилю політичної критики та протестів
Протести в Баку. Фото: ifex.org

Вуличні акції протесту і сутички, хакерські атаки, обурені заяви Ірану - така реакція на проведення конкурсу "Євробачення" в Азербайджані.

"Правозахисні організації клянуть Азербайджан за арешти учасників мирних демонстрацій, залякування журналістів і незаконне виселення мешканців напередодні заходу", - йдеться у статті на сайті Los Angeles Times.

"Коли ще нам випаде шанс підняти шум? Тільки на "Євробаченні "- в інший час ніхто на нас і уваги не зверне", - сказала в інтерв'ю Financial Times якась жінка, яка, за даними газети, була вигнана зі свого будинку в Баку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Баку пройшов перший півфінал "Євробачення": головні фаворити пройшли у фінал

Тим часом Іран, який обвинувачує Азербайджан в приховуванні ізраїльських шпигунів, відкликав свого посла. Можливо, це рішення також пов'язане з чутками, що в останні дні конкурсу відбудеться гей-парад. Відкликання посла в Тегеран для консультацій відбулося після декількох місяців взаємних звинувачень двох держав у втручанні в справи один одного.

У квітні хакери атакували сайти "Євробачення", причому, за деякими відомостями, в одному випадку вони вивісили на сайті фото вбитого журналіста Рафіг Таги.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2012 здійняло хвилю політичної критики та протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути