Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2013 16:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євгенія Тимошенко вважає, що Янукович тепер може звільнити її матір

Євгенія Тимошенко вважає, що Янукович тепер може звільнити її матір
Фото: radiosvoboda.org

Президент України Віктор Янукович має всі підстави для звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це заявила дочка екс-прем'єра та її захисник Євгенія Тимошенко, передає "Радіо Свобода".

За її словами, президент, "ґрунтуючись на рішенні Європейського суду (з прав людини – ред.) має всі можливості сьогодні звільнити мою маму, й ми сподіваємося, що це гуманне рішення буде ухвалено найближчим часом".

Євгенія  Тимошенко наголосила, що сьогодні можна вже впевнено сказати, що Європейський суд визнав її матір політичним в'язнем, і "тепер влада України не зможе заперечувати той факт, що її звільнення має відбутися найближчими днями, найближчими тижнями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли влада може звільнити Тимошенко

Вона висловила впевненість, що Тимошенко "скоро буде повністю очищена від брехливих і абсурдних звинувачень і вийде на свободу".

Сьогодні, 30 квітня, Європейський суд з прав людини встановив порушення двох статей Конвенції з прав людини у справі колишнього прем'єр-міністра Тимошенко. Судді одноголосно визнали порушення параграфу першого статті 5 Конвенції (право на свободу та особисту недоторканність), порушення параграфу четвертого статті 5 Конвенції (право ініціювати провадження для встановлення законності затримання), а також порушення параграфу п'ятого статті 5 Конвенції (право на відшкодування за незаконний арешт чи затримання). Крім того, судді одноголосно визнали порушення статті 18 Конвенції з прав людини, яка забороняє застосування обмежень прав і свобод для інших цілей ніж, ті, що встановлені Конвенцією.

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Тимошенко вважає, що Янукович тепер може звільнити її матір ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути