четвер, 12 вересня 2013 14:14

"Це попередження "регіоналам" - експерт про позбавлення Маркова мандата

"Це попередження "регіоналам" - експерт про позбавлення Маркова мандата
Володимир Фесенко. Фото: naspravdi.com.ua

Позбавлення Ігоря Маркова мандата народного депутата є продовженням тиску на депутатський корпус з боку влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник Центру політичних досліджень Володимир Фесенко.

"Це продовження процесу впливу на депутатський корпус через рішення про позбавлення депутатського мандату. Можна було б дивуватися, якщо б це було вперше. Але вже є декілька таких рішень, Власенка позбавили, Веревського",  - сказав експерт.

Він зауважив, що час винесення судом такого рішення дивує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марков в Одесі провокував внутрішню ворожнечу - політолог

"По Маркову в чому тут неоднозначність ситуаці? Кампанія в окрузі Маркова була однією з найбрудніших в країні. І те що там були порушення, і не тільки з боку команди Маркова, а і з боку його головного конкурента і інших — це не викликає ніяких сумнівів. Я цілком припускаю, що порушення могли бути достатньо масштабні. Інша річ, дуже дивно, що такі рішення з'являються через рік після виборів", - наголосив Фесенко.

"Це все тому, що це технологія впливу, тиску на депутатський корпус. Позбавлення мандату Павла Балоги і Олександра Домбровського було "привітом" депутатам-позафракційникам Віктору Балозі, Петру Порошенку і іншим. Це сигнали попередження. Що ж до позбавлення мандата Маркова, то це попередження тим депутатам фракції Партії регіонів, які коливаються, які мають проросійські позиції. Це є попередження: якщо ви думаєте вести себе не лояльно до політики президента, керівництва фракції, то у вас може бути така сама доля", - додав експерт.

Він також висловив думку, що вибори у окрузі Маркова будуть відбуватися одночасно із двома іншими "проблемними" округами.

"Як по округах Домбровського і Балоги в окрузі Маркова будуть перевибори, коли — це вирішить Верховна Рада. Скоріше за все, вже наступного року, або кінець січня, або лютий", - сказав Фесенко.

Нагадаємо, сьогодні Вищий адмінсуд зобов'язав Центрвиборчком позбавити мандата депутата Верховної Ради Ігоря Маркова. Таке рішення оголосив суддя Вищого адмінсуду Юрій Цвіркун за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна.

Зараз ви читаєте новину «"Це попередження "регіоналам" - експерт про позбавлення Маркова мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути