понеділок, 12 грудня 2022 16:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія сказала, що має бути з Росією після війни

Естонія сказала, що має бути з Росією після війни
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з колегою з Естонії Урмасом Рейнсалу. Фото: @UrmasReinsalu

Україна переможе Російську Федерацію.

Після війни Росія не має бути в позиції, щоб диктувати сусідам умови. Про це сказав міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу в інтерв'ю ТСН.

"Заради відновлення миру у Європі й стійкої європейської архітектури безпеки, нам треба мати майбутнє, де кордони країн є непорушними. А це означає перемогу України, коли країна-агресор понесе всю повноту відповідальності. Неминучою передумовою майбутнього європейського безпекового порядку буде те, що Росія в майбутньому, після війни, не має бути в позиції, щоб диктувати сусідам умови, різні безпекові опції чи умови способу життя", – сказав Рейнсалу.

Війна в Україні не лише про майбутнє і свободу України й українського народу, але й зачіпає майбутнє усієї Європи, заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за 10 років: Путін скасував пресконференцію

"Я б сказав, що, хоча, це не світова війна, але ця війна має наслідки у всьому світі. Хоча, за міжнародним законодавством, сторонами військового конфлікту в цій війні є дві країни", – зазначив Рейнсалу.

Західні країни розглядають Росію у ширшій перспективі супротивником. Росія також не приховує, що має такий самий погляд на західні країни, сказав він.

"Ця війна не лише про майбутнє і свободу України й українського народу. Вона про майбутнє всієї Європи. Бо якщо в теорії підсумком війни буде в якомусь вигляді не повна перемога України, а щось амбівалентне, це означатиме екзистенційну загрозу для всіх європейських націй і для всього європейського безпекового порядку", – заявив Рейнсалу.

Війна в Україні має закінчитися виконанням передумов, які назвав президент Володимир Зеленський. І також за результатами подій на полі бою, чи юридичного документу, що фіксуватиме підсумок цієї війни, сказав міністр закордонних справ Естонії.

15 листопада Зеленський представив лідерам "Великої двадцятки" українські пропозиції з 10 пунктів, які мають зупинити російську агресію і гарантувати Україні безпеку.

Якщо переговори будуть, то з іншим президентом РФ, а не з Володимиром Путіним, сказав президент України.

Міністр закордонних справ Естонії назвав основні помилки Заходу щодо санкційної політики щодо Росії.

Зараз ви читаєте новину «Естонія сказала, що має бути з Росією після війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути