четвер, 19 січня 2023 12:48

Естонія підготувала для України рекордний пакет допомоги

Естонія підготувала для України рекордний пакет допомоги
Естонія передасть Україні зброї та техніки на 113 млн євро. Фото: unsplash.com

Уряд Естонії надасть Україні військову допомогу на 113 млн євро. Це найбільший пакет допомоги порівняно з тими, що надавали раніше.

Таким чином, загальна військова допомога Естонії Україні зросте до 370 млн євро, повідомляє ERR.

Включатиме десятки 155-мм і 122-мм гаубиць, тисячі снарядів і вантажівок до них, понад сотню протитанкових знарядь Carl-Gustav і понад тисячу одиниць боєприпасів до них.

Хоч озброєння частково взяли із запасів, які вже використовуються самою Естонією, уряд підтвердив, що це не призведе до зниження обороноздатності країни. Дефіцит невдовзі відновлять. Зокрема країна запланувала перехід на мобільні ракети K9, закуплені у Південної Кореї. До того ж, оборону Естонії підсилять союзники.

"Держава і народ України досі дуже вміло використовували нашу військову допомогу. Ми всі хочемо, щоб війна закінчилася, але Росія надіслала чіткий сигнал, що планує продовжувати. Вільний світ має продовжувати надавати збройну допомогу Україні і робити це ще швидше і набагато більше, ніж раніше", – сказала прем'єр-міністр Естонії Кайа Каллас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія надасть Україні 200 одиниць бронетехніки – МЗС

Вона також заохтила інші країни надсилати Україні важке озброєння.

"Важке озброєння потрібне Україні, щоб утримати ініціативу та протистояти Росії, яка зараз готується відновити свою військову міць. Найважчі бої ще попереду. Наша допомога і допомога наших союзників матиме прямий вплив на боєздатність українських військових, і це дуже цінується в Україні", – сказав він.

Канада передасть Україні 200 броньованих машин Senator. Цей новий пакет військової допомоги є відповіддю на конкретний запит України на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel.

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати постріли з 50-каліберної зброї. "Senator APC" також має вибухозахищений кузов, тож він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобіля мають систему "Run Flat" з підкачкою на ходу. Автомобіль обладнано системою, котра може протидіяти хімічним, біологічним, радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря усередині герметичної кабіни. Тож 6-7 пасажирів та водій усередині бронемашини зможуть пережити, практично, будь-яку катастрофу.

Допомога оцінюється в понад $90 млн і виділяється в межах додаткової військової допомоги Україні в розмірі $500 млн, оголошеної прем'єр-міністром Трюдо в листопаді 2022 року

Зараз ви читаєте новину «Естонія підготувала для України рекордний пакет допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути