понеділок, 27 червня 2022 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи є у валізі Путіна "червона кнопка" для запуску ядерної зброї – експерт дав відповідь

Чи є у валізі Путіна "червона кнопка" для запуску ядерної зброї – експерт дав відповідь
Стало відомо, чи є у чорній валізі Володимира Путіна "червона кнопка". Фото: kremlin.ru

Російський президент Володимир Путін носить із собою чорну валізу, в якій нібито є "ядерна кнопка". Її показово носили президенти у часи СРСР під час поїздок за кордон, а теперішній глава Кремля продовжує цю "традицію".

Однак у цій валізі міститься зовсім інше. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі.

За його словами, у валізі є сейф з електронним замком. Він спрацьовує при відбитку пальців чи сітківки ока. Всередині міститься код.

Коли видається код, то він прикладається до розпорядження і далі йде по команді "вниз". На кожному етапі його звіряють та додають нову частину.

На фінальному етапі, коли код потрібно вже вводити, розблоковується рубка оператора, в якій і знаходиться "червона кнопка". Після натиску ракета здіймається зі стартової позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є чотири сценарії ядерних ударів Росії по Україні" - оглядач Ерік Шлоссер

"Ядерна валіза" захищена GPS-маяком, щоб її нікуди не змогли винести. Також там є спеціальна пристібка, однак раніше пристібали навіть наручниками.

"Це в Радянському Союзі було прийнято, що цю валізу носять поруч з главою держави. До прикладу, у США його особливо не "світять". Вона або перебуває у транспорті, у якому їздить президент Штатів. Але якщо президент йде на довгу прогулянку, у його оточенні є людина з аналогічною валізою", - зазначив Жданов.

Він додав, що особливо похизуватися валізою полюбляв на міжнародних візитах Борис Єльцин. Це було пов'язано з подіями у Косово.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив, що найближчим часом Білорусі передадуть ракетні комплекси "Іскандер М". Заявив, що ці ракети можуть мати ядерні боєголовки.

Про це сказав на зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у селищі Стрєльня поблизу Санкт-Петербурга.

Зараз ви читаєте новину «Чи є у валізі Путіна "червона кнопка" для запуску ядерної зброї – експерт дав відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути