середа, 17 квітня 2013 20:22

Якщо в Раді будуть голосувати раз на тиждень — це стане "узаконенням профанації" - екс-нардеп

Якщо в Раді будуть голосувати раз на тиждень — це стане "узаконенням профанації" - екс-нардеп
Фото: bbc.co.uk

Колишній народний депутат Тарас Чорновіл переконаний, що якщо в парламенті нардепи будуть голосувати раз на тиждень, то це стане "узаконенням профанації".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Людський фактор створили самі політики, а це не прилетів він із Марса, чи Юпітера. Таких людей взяли в список. Значить не треба було їх брати, а нормальних юристів, економістів, а їх засунули в непрохідну частину списку", - висловив думку політик.

Водночас він наголосив, що такими методами керувалася, як Партія регіонів, так і "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко пригадав Яценюку, хто стояв за "ганебною пенсійною реформою"

"Ситуація в ПР та "Батьківщині" абсолютно однакова, бо там, так само, набирали блатних бізнесменів. Тому людський фактор створений штучно, через це нехай шукають способи позбавити мандатів своїх тих представників, які погано відвідують сесії, бо не відомо, чи треба їх мотивувати, нехай роблять зміни до Конституції, щоб тих людей можна було позбавити мандату, притягнути до відповідальності", - наголосив він.

"А стосовно того, яким чином це голосування відіб'ється на загальну картину, то це зрозуміло, бо ми вже таке мали. Ми голосували лише в четвер, а всі інші дні напрацьовували законопроекти. Це виглядало нібито ефективно, але дуже не професійно, тому що голосування яке відбувається за два дні після того, як обговорювалося питання, то це вже профанація", - додав Чорновіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вигадує "відчіпну побрехеньку", яка затягуватиме вибори в Києві - Чорновіл

За його словами, політикам не завадило хоча би " робити видимість адекватного сприйняття дійсності", бо такі зміни призведуть лише до "узаконення профанації".

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що нестача голосів під час голосування в сесійній залі парламенту пов'язана з людським фактором, і тому висловив думку, що доцільно було б голосувати у парламенті раз на тиждень.

Він зауважив, що вчора депутати були відсутніми у сесійній залі через відрядження або просто могли вийти в коридор. Саме так він пояснив журналістам невключення до порядку денного низки законопроектів, які стосувалися діяльності Міністерства доходів та зборів, та інших законопроектів, на які більшості не вистачило голосів.

Зараз ви читаєте новину «Якщо в Раді будуть голосувати раз на тиждень — це стане "узаконенням профанації" - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути