пʼятниця, 06 липня 2012 17:01

Спецтема: Боротьба за "мову"

Якщо вчимо дітей українською, то ростимо просто недорасу - депутат Луганської облради

Якщо вчимо дітей українською, то ростимо просто недорасу - депутат Луганської облради
Родіон Мірошник. Фото: pr.lg.ua

Депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник вважає, що "цією мовою (українською - ред.) якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу".

Про це він заявив сьогодні на позачерговій сесії обласної ради, під час обговорення заяви на підтримку Закону "Про основи державної мовної політики".

При цьому Мірошник відзначив, що не розуміє виступів представників опозиції в Києві, які заявляють про необхідність захистити державну мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович буде змушений врешті-решт нейтралізувати мовний закон - політолог

"Українську мову гноблять, українську мову треба захистити." Що це за мова така нещасна, що її треба захистити від усього, і вона повинна рости в оранжереї? Виходить, що цією мові, якщо ми вчимо дітей, то позбавляємо їх всього, ростимо просто недорасу. Людей, які позбавлені величезного обсягу знань, що приходить російською, англійською мовою або іншою. Ми позбавляємо нове покоління цих знань. За підтримки держави українська мова може розвиватися, але не в оранжереї, а конкуруючи з іншими мовами які є на території всієї України ", - сказав Мірошник.

Крім того Мірошник вважає, що російськомовні громадяни в Україні живуть "подачками" і, що перебуваючи в залі засідань облради і виступаючи російською мовою, депутати нібито порушують закон.

"Нам можуть сказати: ти якою мовою виступаєш, російською? До побачення! У якийсь момент на нас закрили очі і сказали, гаразд, поговоріть, видайте газетку російською, гаразд вже, якось поспілкуйтеся в школі російською, але це до пори до часу. У кращому випадку можуть звільнити або ліцензії позбавити. Тому ми і наполягаємо на ухваленні цього закону, який жодним чином не обмежує українську мову", - сказав Мірошник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвиля протестів повернеться владі "дев'ятим валом" - Григорович

Як повідомлялося раніше, нещодавно на честь депутата облради Родіона Мірошника, який також є генеральним директором Луганської обласної державної телерадіокомпанії, його підлеглі склали пісню і зробили кліп.

Пісню виконала одна з ведучих телеканалу Олена Бевз, музику написав Євген Скрипник, текст Олександр Світанок.

У тексті пісні Мірошника називають "незвичайним, симпатичним" "любов'ю, надією і вірою", а також "королем-королевичем ефіру", порівнюють з Малевичем.


Зараз ви читаєте новину «Якщо вчимо дітей українською, то ростимо просто недорасу - депутат Луганської облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1906

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути