вівторок, 19 вересня 2017 17:15

Якщо реванш не викорчовувати з корінням, то буде біда - Андрій Іллєнко

Якщо реванш не викорчовувати з корінням, то буде біда - Андрій Іллєнко
Народний депутат свободівець Андрій Іллєнко заявив, що "якщо не відреагувати на ситуацію, яка склалася в Одесі, то ми станемо свідками нових спроб почати "русскую вєсну". Фото: radiosvoboda.org

Вчора стався ганебний і безпрецедентний випадок: місцевий суд Чорноморська Одеської області виправдав учасників збройного заколоту проти Української держави. Якщо не втрутитися в цю ситуацію – відбудеться повномасштабний реванш сепаратизму на українській землі. Про це 19 вересня 2017-го під час брифінгу в парламенті заявив народний депутат свободівець Андрій Іллєнко.

"Суд виправдав учасників спроби відділення Одеси від України, спроби перетворити Одесу на Луганськ і Донецьк під час подій 2 травня 2014-го. Сепаратистів і колаборантів, які зі зброєю в руках вийшли на вулиці й убивали українських патріотів. Заколотників, які хотіли захопити владу і створити криваву руїну під прапором "русского мира".

Ми, свободівці, вимагаємо від президента як гаранта Конституції і Верховного головнокомандувача, від генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голови Служби безпеки України негайно втрутитися в цю ситуацію. Ясно, що влада займається своїми схемами і їм не до боротьби з сепаратизмом. Але невже ви хочете, щоби підняла голову повноцінна російська терористична діяльність? Якщо не відреагувати на ситуацію, що склалася, ми станемо свідками нових спроб розпочати "русскую весну" чи, радше, "русскую осень" на півдні України", – заявив Андрій Іллєнко.

Свободівець наголосив: не допустити реваншу антиукраїнських сил – це спільне завдання для всіх українців.

"Українці не допустили цього в Одесі 2014-го і не допустять цього зараз. Місцева міліція тоді повністю була з сепаратистами, а зараз місцеві суди працюють на них. У цей час українські патріоти й націоналісти виходили і продовжують виходити на вулиці міст, аби захистити державність. Якщо реванш не викорчовувати з корінням, то буде біда. Наше завдання – цього не допустити", – підкреслив націоналіст.

Зараз ви читаєте новину «Якщо реванш не викорчовувати з корінням, то буде біда - Андрій Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути