середа, 16 серпня 2017 20:23

Якщо Путін не уріже фінансування армії, на Росію чекає економічна катастрофа — Боровий

Якщо Путін не уріже фінансування армії, на Росію чекає економічна катастрофа — Боровий
Російський опозиційний політик Костянтин Боровий: "Російських громадянів переконують, що погане економічне становище — норма" / Фото: Гордон

Бюджет, який йде на російську армію, треба скорочувати на дві третини. Інакше на країну чекає економічна катастрофа.

Про це розповів Gazeta.ua російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Найголовніше — це скорочення робитимуть після президентських виборів (відбудуться 11 березня 2018 року. - Gazeta.ua). Це означає, що до цього можливі активні військові дії на сході України чи в Сирії, які потребуватимуть ресурсів", - каже політик.

Російським силовикам не подобається ідея скорочення фінансування, але вони розуміють, що це вимушений крок. Керівництво армії, політичні сили, які пов'язані із силовиками, пропонуватимуть варіанти модифікації економіки, політичної системи, які дозволять їм отримувати бюджет у необхідному розмірі.

"Однак, такі заходи не зможуть врятувати економіку Росії, оскільки вона постійно стискається. Пов'язано це із санкціями. Але в першу чергу — відсутністю бізнесу, конкурентного середовища та самоізоляції РФ", - пояснює Боровий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній тренер "Шахтаря" просить Путіна зупинити війну

Російський запас міцності підтримується пропагандистською кампанією.

"Російських громадян переконують, що погане економічне становище — норма. Відомий феномен — росіяни думають так, як їм дозволяють. Тому зменшення фінансування оборони ніяк не впливає на репутацію Путіна перед виборами. Він, як батько народів, у концепції сучасних пропагандистів, піклується про народ. Тримає руку на пульсі, знає про важке економічне становище й щось робить, щоб його покращити", - додав він.

15 серпня президент Росії Володимир Путін на зустрічі з керівником фракції "Единой России" в Володимиром Васильєвим, заявив, що скорочення витрат на оборону пов'язані зі "значною економією бюджету".

Раніше у фільмі Олівера Стоуна про себе Путін сказав, що в найближчі три роки хоче скоротити витрати на оборону до рівня 2,7-2,8% ВВП. Зараз — 7,4 %.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Путін не уріже фінансування армії, на Росію чекає економічна катастрофа — Боровий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути