Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2012 18:36

Якщо Янукович і партія знову знахабніють на виборах - буде народний протест — Філенко

Якщо Янукович і партія знову знахабніють на виборах - буде народний протест — Філенко
Володимир Філенко підтвердив, що польові командири "готуються захищати результат виборів", і якщо треба, робитимуть це на вулицях. Фото: liga.net

Польовий командир Помаранчевої революції Володимир Філенко не виключає, що після виборів в Україні можуть відбутися нові масові акції протесту.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів вважають, що Європа визнає парламентські вибори

"Причина для масових виступів може бути тільки одна — якщо Партія регіонів і Янукович знахабніють так, як вони нахабніли раніше, і будуть фальшувати вибори. Тоді, без сумніву, може бути народний протест. Це попередня оціночна ситуація. Тому ми сказали, що щось готуємо свідомо. Тому ми готові включатися, якщо фальсифікації будуть безмежними і нерозумними", - наголосив політик.

"З іншого боку, євродепутати заявляють, що вибори в Україні вже можна визнавати сфальшованими і недемократичними, - зазначив Філенко, -бо від самого початку, ще до початку виборчої кампанії, ми спостерігаємо масу порушень партії влади і її представників. Це і підкуп виборців, і зловживання адмінресурсом".

Говорити про те, скільки людей сьогодні готові вийти на вулицю через несправедливі вибори, політик не береться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич розповіла, як влада зекономить на бідних студентах до 100 млн грн

"Такі акції не робляться по чиїйсь команді. Вони визрівають. Під час Майдану польові командири просто вказали людям, куди приходити. Люди прийшли і самі все зробили. Спрогнозувати на сьогодні щось однозначне дуже складно. Проте, однозначно можу сказати, що ми готові і будемо захищати результати виборів", - зазначив він.

Відповідаючи на питання про те, чи готове українське суспільство захищати результат виборів, Філенко зазначив: "Це філософське питання. На нього немає відповіді. Якась частина визріла, те, що вибори будуть недемократичними, визнає більша частина суспільства. Частина людей готова брати участь у акціях протесту, але яка це буде частина сказати складно. А хтось погоджується із таким ставлення — бере пакет гречки, банку згущенки і думає, що так і має бути - вкрали в мене гроші, купили мене і крадьте далі".

Нагадаємо, раніше інший "нунсівець" Тарас Стецьків заявив, що польові командири Майдану готують нові акції протесту. Також він зазначив, що мирного Майдану в Україні вже не буде.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Янукович і партія знову знахабніють на виборах - буде народний протест — Філенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути