Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2022 14:50

Ще одна країна переводить із Києва частину штату свого посольства

Ще одна країна переводить із Києва частину штату свого посольства
Якщо обставини загостряться, усі працівники переїдуть до Львова. Фото: pixabay.com

Частина персоналу посольства Литви переїжджає до Львова.

Водночас у Києві залишаться дипломати, присутність яких необхідна для виконання основних функцій дипмісії, заявила радниця президента Литви з зовнішньої політики Асту Скайсгіріте, повідомляє LRT.

"Поки ситуація дозволятиме нашим дипломатам працювати у столиці України, вони там працюватимуть. Якщо обставини загостряться настільки, що працювати у Києві стане небезпечно, усі переїдуть до Львова", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва направила в Україну групу військових

Частина ж персоналу посольства Литви в Києві перебралася до Львова, підтвердила Скайсгіріте, але наголосила, що найважливіші функції консульства виконуватимуть у столиці й надалі.

Міністерства закордонних справ низки країн на тлі побоювань повномасштабного вторгнення військ Росії закликали своїх громадян терміново залишити Україну.

Відповідні попередження опублікували МЗС Великої Британії, Данії, Норвегії, Нідерландів, Чорногорії, Латвії, Естонії, Північної Македонії та Ізраїлю, яке також оголосило про евакуацію сімей дипломатів і працівників посольства в Києві. МЗС Японії, Південної Кореї, Нідерландів і Франції робили такі заяви ще раніше.

Співробітники посольства США в Україні, які залишилися працювати, переїхали до Львова. Таке рішення ухвалили терміново. Переїзд тривав у неділю, 13 лютого. Коли відновиться робота посольства у Києві, невідомо. У Львові працюватиме основна команда посольства, керівники відділів тощо. Повірена у справах США Крістіна Квін також перебазується до Львова.

Міністерство закордонних справ Греції закликало своїх громадян негайно залишити Україну на тлі загрози повномасштабного російського вторгнення. Греція також заявила про скорочення посольства у Києві до мінімуму. Водночас країна посилить штат генерального консульства у Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна переводить із Києва частину штату свого посольства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути