понеділок, 08 жовтня 2018 06:30

ЄС знову закликає звільнити Олега Сенцова і інших українських в'язнів

ЄС знову закликає звільнити Олега Сенцова і інших українських в'язнів
Сенцова треба звільнити - ЄС. Фото: РБК

Європейський Союз зажадав у російської влади не тільки надати українському режисерові Олегу Сенцову необхідну кваліфіковану медичну допомогу, а й відпустити його разом з іншими політичними в'язнями.

"Протягом 145 днів голодування Олег Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість і самовідданість. Стан його здоров'я зараз погіршився до критичного. Відмовляючи йому в наданні належного стаціонарного медичного лікування, російська влада порушила його основні права і свої власні зобов'язання поважати права людини згідно з міжнародним законодавством, а також тимчасове рішення Європейського суду з прав людини від 25 липня цього року", - йдеться в заяві ЄС, повідомляє Дзеркало тижня.

Спікер дипломатичної служби ЄС підкреслила, що Євросоюз солідарний з Олегом Сенцовим, додавши, що РФ позбавила його волі через протест проти незаконної анексії Кримського півострова.

"ЄС вважає цю справу порушенням міжнародного права і елементарних стандартів правосуддя", - підсумувала речник ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо тиснути на весь світ" - Геращенко отримала листи від Сущенка й Сенцова

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов оголосив голодування в російській в'язниці 14 травня. Він зажадав, щоб російська влада звільнила всіх українських політв'язнів в РФ і окупованому Криму. За словами Сенцова, якщо його вимоги не будуть виконані, він готовий померти.

Зараз ви читаєте новину «ЄС знову закликає звільнити Олега Сенцова і інших українських в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути